Tenisz

Benne van egy meglepetés Fucsovicsban?

  • Cesc18
megosztom

A héten Antwerpenben láthatjuk ütni az első számú magyar teniszezőt, akire a keddi győzelme után csütörtökön a torna 4. kiemeltje, a spanyol Roberto Bautista-Agut vár. Nem Fucsovics Márton a találkozó favoritja, de leírni sem szabad. Lássuk az esélyeket!

A nyíregyházi teniszező nem túl jó szájízzel térhetett vissza az öreg kontinensre, hiszen San Diegóban és Indian Wellsben egyaránt az első körben búcsúzott. Különösen utóbbi lehetett fájó vereség a számára, miután Gianluca Mager ellen azért masszív esélyesnek számított.

A belga tornára egy öt meccses nyeretlenségi szériával érkezett, amit Dennis Novak legyőzésével sikerült maga mögött hagynia. 

Fucsovics augusztus óta először nyert meccset. - Fotó: MTI

Mondjuk ez a meccs sem kezdődött túl fényesen Fucsovics számára, ugyanis az osztrák ellenfele 4-1-re ment el és két labdája is volt az 5-1-hez. A magyarnak azonban sikerült ezeket hárítania, majd 2-5-ről nagy kapaszkodásba kezdett és végül meg is fordította a szettet. Ez olyan mély nyomokat hagyott Novakban, hogy a második játszma már csak formalitás volt. 

Nem könnyű besorolni ezt a győzelmet, hiszen az osztrák fedett körülmények között alapvetően egy kellemetlen ellenfél, ugyanakkor jelenleg a top 100-on kívül rangsorolják.

De az biztos, hogy Fucsovicsnak ez egy fontos győzelem volt azok után, hogy ezt megelőzően augusztusban nyert legutóbb meccset. 

Ami Marci szerváját illeti, az első szettben 70%-ban behozta az elsőket, ami mögött 79%-ban meg is nyerte a pontokat, a másodikok után viszont általában bajba került. A második szettben viszont nagyon magabiztos volt adogatóként, összesen négy pontot veszített csak a saját játékaiban. 

Bautista-Agut ellen azért nehéz lesz igazán jó számokat összehozni adogatóként, mert a jó fogadók közé tartozik, ugyanakkor kíváncsiak leszünk, hogy a spanyol javul-e az Indian Wells-i tornához képest. Múlt héten ugyanis elég sebezhető volt a szervája a hispánnak, a későbbi bajnok Cameron Norrie-val például egy olyan meccset vívott, amelyen 17 bréklabdával szembesült. Tény, hogy Indian Wellsben lassú kemény pályán játszottak, de ez sem mentség arra, hogy közel a pontjai felét elveszítette a szervajátékaiban.


Mire fogadjunk?


Fucsovicsnak annyi előnye van, hogy egy meccset már játszott Antwerpenben, míg Bautista-Agutnak erőnyerőként ez lesz az első. Ezt a találkozó elején kihasználhatja a magyar játékos, főleg, ha a spanyol szervája továbbra is sebezhető lesz. 

A két játékos karrierje során egyébként eddig egyszer futott össze, méghozzá tavaly Rotterdamban ugyancsak fedett pályán. Akkor Fucsovics elvitte az első szettet, majd onnan sikerült fordítania Bautista-Agutnak - ha ez most megismétlődne, az 8-szoros kasszát fizetne a bet365-nél. 

Nem tűnik ez egy lefutott meccsnek, a magyar amúgy is jól érzi magát a bőrében, ha nem ő számít az esélyesnek. 

Tippünk, hogy Fucsovics legalább egyszer brékeli majd a spanyol ellenfelét az első szettben. Ez ugyan mindössze 1.53-szoros pénzzel kecsegtet, ám elég biztosnak tűnik, ha RBA Indian Wells-i teljesítményét vesszük. 

{"headTitle":"Fucsovics Márton - Roberto Bautista-Agut","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-10-21 14:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"1. szett - Fucsovics Márton elveszi az ellenfele adogatását","odds":"1.53","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

>>> Bet365 bónuszkód és regisztráció <<<

 

megosztom