NB I

Már a magyar mérkőzésekre is elérhetőek a spéci megemelt oddsok!

megosztom

Néhány század jelenthet különbséget a nyereséges és veszteséges fogadó között, így nem árt ezt neked is tudnod.

Hosszú évek óta már, hogy a Bet365 használja az úgynevezett megerősített oddsos fogadási lehetőségeket. Ezek kizárólag a háromesélyes fogadási típusok esetén elérhetőek, a lényegük pedig az, hogy néhány századdal magasabb szorzót kapunk bizonyos piacok 1x2-es kimeneteleire. Partnerirodánk most már nem csak az olyan nagy bajnokságok esetében használja ezt, mint a topligák vagy esetleg a Bajnokok Ligája, hanem az NB I-es és NB II-es találkozókon is láthatunk megerősített szorzókat. Íme, így néznek ki ezek:

 

Mikor használd / mikor ne használd ezeket a fogadási típusokat?

A legfontosabb tudnivaló a megerősített szorzókkal kapcsolatosan az, hogy nem vonatkozik rá a fogadóiroda két, háromesélyes fogadásoknál egyébként elérhető ajánlata. Ez a két ajánlat

 

Az tehát rögtön vitán felül is áll, hogy kombik esetén nem mindig érdemes igénybe venni a megerősített szorzókat, hiszen amennyivel magasabb esetleg a szorzó, azt máris elbukhatjuk adott esetben a kombi bónuszon. Itt persze érdemes lehet matekozni, hiszen ha tizedekkel nagyobb szorzót kapunk a megerősített piacon minden tippünknél, akkor lehet, hogy ezáltal az eredő szorzónk is nagyobb, mint a kombi bónusz plusz százalékával.

Példa a kombi bónusz vs. megerősített oddsok szelvényre
Esemény Tipp Normál odds Megerősített odds
Kisvárda-MTK Kisvárda 1.70 1.72
MOL Fehérvár-Gyirmót MOL Fehérvár 1.44 1.46
Honvéd-Újpest Honvéd 2.00 2.06
Debrecen-Paks Paks 2.15 2.19

Normál oddsos szelvény esetén az eredő oddsunk 10.55, amelyre a Bet365 még rátesz 10% bónuszt, amivel már 11.605-ös szorzót kapunk, míg ugyanez a megerősített oddsoknál 11.32, vagyis itt nem csak az esetleges korai kifizetés, de a szorzók miatt is jobb a sima oddsos fogadás.

Viszont ha mondjuk csak az Újpest és a Debrecen győzelmét játsszuk meg kettes kötésben, akkor máris 10.15 normál oddsszal és 10.87 megerősített szorzóval. Tehát kettes kötéseknél a bónusz elmaradása miatt matematikailag biztosan megéri utóbbi szorzókat preferálni.

A korai kifizetésnél már közel sem ennyire egyszerű számszerűsíteni, hiszen ehhez tudnunk kéne, nagyjából hány % esélye van annak, hogy egy fogadásnál életbe léphetne a korai kifizetés és szükségünk is lenne rá. Emlékeztetőül: a korai kifizetés során a Bet365 az 1x2-es piacon megkötött fogadásokra már akkor is jóváírja a tippünket nyertesként, ha a csapatunk kétgólos előnyre tesz szert a meccs bármely szakaszában, a végeredménytől függetlenül.

Mivel ezt az ajánlatot is elveszítjük a megemelt szorzókkal, érdemes inkább a hagyományos 1x2 piacra fogadnunk, ha tartunk attól, hogy balszerencsések leszünk és kétgólos fórból sem nyer a csapatunk.

Fontos ugyanakkor, hogy ha szóló fogadásban teszünk pénzt a döntetlenre, mindig érdemes a megemelt szorzót tennünk, hiszen ebben az esetben nincs korai kifizetés, a feltételek ugyanazok, csak az odds jobb.

 

Ligánként egyébként látszólag a Bet365 nem tesz különbséget az oddsok között, tehát hasonlóan van megerősítve egy Premier League- és egy NB I-es meccs szorzója is.

Összegzésként leszűrhetjük, hogy vannak olyan helyzetek, amikor megéri a megerősített szorzókat preferálni, például szóló fogadások, döntetlenek vagy kettes kötések esetében. Azonban érdemes mindig ellenőrizni, milyen számokat is kapunk a kombi bónuszok esetében, ráadásul a korai kifizetés-faktor mellett sem szabad elmenni. Mint tehát mindig, legyünk élelmesek és számolgassunk, hiszen néhány század a sportfogadásban megkülönböztethet nyereséges és veszteséges fogadó.

bet365

 

megosztom