Darts

Kezdődik a Masters! - Wright ismét duplázik?

megosztom

Véget ér a szűk egy hónapos böjt, ugyanis pénteken az angliai Milton Keynes-ben kezdetét veszi a Masters, amely most már hagyományosan a dartsszezon rajtját is jelenti.

Ez a verseny általában az egyik legmagasabb tornaátlagot hozza az évben, ami annak fényében nem is meglepő, hogy a mezőnyt a PDC közvetlen krémje alkotja. Noha tavaly 16-ról 24-re emelkedett az indulók száma, ám így sem lehet azt mondani, hogy felhígult volna a mezőny. 

 

Price először?


A walesi klasszisnak a világbajnokságot követően nem sok előnye maradt a világranglistán, de még mindig ő a világelső és természetesen favoritként áll majd színpadra a Marshall Arénában. Gerwyn Price-nak még hiányzik a Masters-trófea a vitrinjéből, sőt döntőt sem játszott még, a legjobb eredménye a tavalyi elődöntő. 

Nem lesz egyszerű dolga, ha finálét szeretne játszani, hiszen már a negyeddöntőben összefuthat azzal a Jonny Claytonnal, aki 2021-ben nem kevesebb, mint négy major tornát nyert meg, köztük a Masterst is. Claytonnak végül a vb-cím nem jött össze, ám egy olyan Michael Smith-szel találkozott, aki a teljesen tornán ihletett formában játszott. 

Hogy a két walesi közül a felső ágon melyikük jut majd messzebb, az jó kérdés, mindenesetre, ha összejön a meccsük a nyolc között, az igazi csemege lesz. 

Kezdésként egyébként Price-nak Ryan Searle vagy Mervyn King jöhet, míg Clayton a Dimitri Van den Bergh - Ian White meccs győztesével találkozik. 


Wright ismét duplázik?


Amikor Peter Wright legutóbb megkaparintotta a Sid Waddell-trófeát, akkor utána a Mastersen sem talált legyőzőre. Kíváncsian várjuk, hogy a skót esetleg ismét megcsinálja-e ezt a duplát. Az biztos, hogy a motivációval nem lesz gond nála, hiszen nagyon közel áll már a világelsőséghez, aminek megszerzése szinte a bakancslistáján szerepel. 

A skót sorsolása nem is olyan rossz, hiszen Dirk van Duijvenbode vagy a Danny Noppert helyére beugró Simon Whitlock lesz az első ellenfele, majd José de Sousával vagy Rob Crosszal találkozhat, míg az elődöntőben papíron Michael van Gerwen következhet. 

{"headTitle":"The Masters 2022","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-01-28 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Wright nyeri a tornát","odds":"5.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"}]}

Ha már a holland szóba került, MvG egy időben verhetetlen volt ezen a tornán, az elmúlt két évben viszont döntőbe sem tudott jutni. Nagyon kíváncsiak leszünk arra, hogy milyen formában tér vissza, hiszen a tavalyi volt 2011 óta az első olyan éve, amikor major cím nélkül maradt. 

Van Gerwen negyedében találjuk még azt a Gary Andersont, aki néhány napja posztolt arról, hogy megházasodott. A skót esetében tehát erősen kérdéses, hogy a világbajnokság óta mennyit állt a tábla elé gyakorolni...


Harc a Premier League-ért!


Ugyanúgy, ahogyan tavaly, a PDC ismét csak a Masters után hirdeti ki a Premier League mezőnyét. A Price, Wright, Clayton, Van Gerwen kvartettnek nincs miért aggódnia, a maradék négy helyre viszont hat játékos pályázik. De, ha egy outsider nyeri meg a Masterst, akkor azzal vélhetően ki is vívja a PL-indulás jogát. Mindenki számára tehát van egy plusz motiváció, ami jó kis fűszert ad ennek a versenynek. 
 

Tudtad?

Ha oldalunkon keresztül csatlakozol a    -hez, akkor partnerirodánk 20.000 HUF üdvözlő bónusszal ajándékoz meg. 


Kérem a 20.000 HUF üdvözlő bónuszt

 

megosztom