NB I

Innentől ez a tipp a magyar foci fixe?

  • varin

Az MTK gyakorlatilag kiesett, a következő 360 perc pedig már felkészülés lehet az NB II-re.

Négy fordulóval a vége előtt úgy tűnik, sok izgalom nem vár ránk már az OTP Bank Ligában. A Ferencváros bajnok, míg a Gyirmót és az MTK gyakorlatilag kiesőnek tekinthető. A VIII. kerületben ennek megfelelően el is kezdődött az ilyenkor szokásos tisztogatás - ez pedig tippekhez is vezethet bennünket.

3612237

A kék-fehérek az előző héten súlyos vereséget szenvedtek el hazai pályán a Mezőkövesd ellen, így hátrányuk a Honvédtól 7 pontra nőtt, amely bár 4 meccs alatt papíron behozható, gyakorlatilag viszont nem. A válasz nem is késett sokat, Polyák Balázs, a klub sportigazgatója lemondott posztjáról, Márton Gábort pedig menesztették, helyét az u19-es csapatot dirigáló Horváth Dávid vette át, amely jelzésértékű csere.

A nyáron szinte biztosan hatalmas megújulás veszi kezdetét a Hungária körúton, az NB II-ben ugyanis idegenlégiósok nem játszhatnak, vagyis az MTK-nak olyan kulcsemberektől kell megválnia, mint Mijatovics, Sluka, Grozav, Miovski, Spirovski vagy Ramadani.

Mindemellett az olyan, magyar szinten azért jobb játékosok, mint Futács, Kovácsréti, Palincsár, Mezei vagy Varju, szintén aligha a Merkantil Bank Ligában képzelik el a jövőjüket.

Horváth kinevezése és az átalakuló keret véleményünk szerint az utolsó néhány fordulóra már bőségesen kihat, mi azon sem lepődnénk meg, ha az MTK innentől csupa magyar fiatallal lépne pályára. A kék-fehéreknél mindig is prioritás volt az utánpótlás, annak pedig nincs sok értelme, hogy olyan játékosok játsszanak tét nélküli meccseket, akik jövőre nem lesznek tagjai a keretnek.

Bölcs taktika lehet ennek fényében veretni a fővárosi csapatot a hátralévő fordulókban, kezdésen például rögtön Zalaegerszegen. A Zete nem futott rossz meccset a Paks ellen, idén pedig oda-vissza legyűrte az MTK-t, így egy kis biztosítással most is megnézhetjük a nyugati kék-fehérek sikerét.

{"headTitle":"Zalaegerszeg-MTK","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-05-01 14:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Zalaegerszeg -0.25","odds":"1.9","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3612237] 2022-05-01 14:30:00 Zalaegerszeg - MTK Budapestx;