Kézilabda

Megcsinálja a Fradi a lehetetlent? Erre érdemes figyelni!

A 2017/2018-as szezonhoz hasonlóan idén is a gólkülönbség fog dönteni a magyar női kézilabda bajnokság aranyérméről. A Győri ETO előnye tetemesnek mondható, de a Ferencváros nincs kilátástalan helyzetben.

2022. április 14-én a Ferencváros csapata némi meglepetésre 29-24-es győzelmet aratott hazai pályán a Győri ETO ellen, ezzel pedig vesztett pontok tekintetében utolérte a kisalföldieket. A kiírás értelmében azonos pontszám eseten a sorrendet az egymás elleni eredmények határozzák meg, ám mivel a győriek is 5 góllal verték odahaza a Fradit, ez az összevetés nem lehet mérvadó.

Vagyis, ha a két sztárcsapat a hátralévő fordulókban már nem veszít pontot - amire komoly esély van - a mérleg nyelve a gólkülönbség lesz kettejük között.

A Magyar Kézilabda-szövetség közleményében ismertette, hogy a bajnoki kiírás értelmében az összgólkülönbség megállapításakor valamennyi érintett csapatnál csak azokat a mérkőzéseket lehet figyelembe venni, amelyeket az azonos pontszámú együttesek ugyanazon ellenfelekkel szemben, azonos pályaválasztással a játéktéren ténylegesen lejátszottak. Vagyis, azoknak a meccseknek a gólkülönbségét nem számítják a végén, amelyeken az ellenfelek nem tudtak kiállni, hanem a szövetség 10-0-lal jóvá írta a két pontot.

Ennek értelmében a gólkülönbség-számításba az MTK, az Érd és a Szombathely elleni bajnoki találkozók gólkülönbségét nem számítják majd be pontazonosság esetén, mert az MTK és az Érd ellen a győriek, a Szombathely ellen a fővárosiak kapták meg a két pontot 10-0-s gólkülönbséggel, játék nélkül.

Mindezeket követően pedig az ETO jelenleg figyelembe vehető gólkülönbsége +250, míg a Ferencvárosé +170.

Első blikkre a győriek +80 gólos fórja behozhatatlannak tűnhet, azonban van egy fontos tényező: a Fradinak 3 mérkőzéssel több van még a tarsolyában. Vagyis egyáltalán nem esélytelenek még Elek Gábor lányai, igaz a bajnoki cím megszerzéséhez a hátralévő 5 mérkőzésükön tarolniuk kell.

Ambros Martín az NB I-ben már nem ül idén a kispadon.
Az április FTC - Győr mérkőzésen Elek Gábor és Ambros Martín súlyos szóváltásba keveredett a mérkőzés hevében. Az MKSZ Fegyelmi Bizottsága mindkét szakvezetőt két mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta.

Mekkora esélye lehet a Fradinak?

Röviden szinte semmi. Bár a három plusz meccsen az ellenfelek minőségét is figyelembe véve nem tűnik ledolgozhatatlannak a Ferencváros hátránya, de ehhez kisebb csodára lenne szükség vagy inkább nevezzük emberfeletti teljesítménynek.

Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy a 2017/18-s idényben hasonló helyzet alakult ki az aranyért zajló versenyfutásban és bizony az utolsó fordulókban egészen elképesztő eredmények születtek.

A két csapat hátralévő meccsei
FTC Győr
Kisvárda (i) -
Vác (i) -
Szombathely (i) -
Budaörs (i) Dunaújváros (o)
Vác (o) DVSC (i)

A két csapat hátralévő mérkőzéseinek listájából látható, hogy a Fradira öt olyan meccs vár, ahol alapjáraton is benne van a kétszámjegyű különbség. Ha most ehhez hozzávesszük, hogy a Fradi tövig nyomja majd a gázpedált, akkor nem biztos, hogy a győriek hátra dőlhetnek.

Mi történt öt éve?

2018. április 15-én a Győri ETO 26-24-re legyőzte hazai pályán a Ferencvárost, ezzel egalizálta a két csapat egymás elleni eredményét. Az a találkozó a 20. fordulóban került lebonyolításra, vagyis a bajnoki aranyról a hátralévő hat mérkőzés eredménye döntött. Végül elképesztő szoros versenyben a Győri ETO egy góllal be tudta előzni a Fradit és bajnok lett.

Érdekes megnézni, hogy milyen eredmények születtek az utolsó fordulókban. A két zöld-fehér csapat egyre nagyobb arányú győzelmeket aratott, miközben az ellenfelek számára gyakorlatilag már tét nélküli váltak az utolsó mérkőzések.

Repkedtek a 10-15-20 gólos különbségű győzelmek, de volt példa 25 illetve 30 gólos különbségre is.
A 2017/2018-as szezon utolsó fordulóinak eredménye
forduló FTC Győr
21. FTC - Érd 32-15 Kisvárad - ETO 17-25
22. Dunaújváros - FTC 25-35 ETO- Kecskemét 39-19
23. DVSC - FTC 24-34 Vác - ETO 23-31
24. FTC - Kisvárda 36-22 ETO - Fehérvár 35-17
25. Kecskemét - FTC 16-46 Budaörs - ETO 33-47
26. FTC - Vác 42-24 ETO - Békéscsaba 39-14

Mire érdemes figyelni?

Fogadóként ez a szituáció rendkívül izgalmasnak tűnik, hiszen nem tudni, a (külföldi) bukmékerek mennyire építik bele a szorzóikba ezeket a fejleményeket. Az igazán nagy fókuszt a Fradi következő három mérkőzésére érdemes helyezni, hiszen ez a 180 perc áll rendelkezésére a címvédőnek, hogy valóban helyzetbe hozhassa magát.

Mivel a Fradinak a lehető legnagyobb különbségű győzelmet kell aratnia, érdemes ébernek lenni a hendikep határok megnyitásakor.

Itt a 10 gól alatti győzelmek gyakorlatilag semmit nem érnek, márpedig a bajnokság eddigi eredményeiből kétszámjegyű hendikephatárok nem feltétlenül indokoltak.

Itt lehet tehát az egyik olyan pont, ahol fogadóként előnyre tehetünk szert. A 2017/18-as szezon utolsó forduló alapján a gólszámokra vonatkozó piacok is extra figyelmet érdemelnek, hiszen szemmel láthatóan az volt a két csapat taktikája, hogy támadásban kimaxolják a mérkőzést. Ez azt jelentheti, hogy számíthatunk +40 gól feletti termésekre a Fraditól (és majd az ETO-tól), ami egyrészt az összesített gólok számára kínált piacokon is kínálhatnak jó beszállókat, másrészt a csapat gólokra vonatkozó fogadásoknál komoly értéket tartogató fogadási lehetőségeket is tartogathat.

+ Kövessük élőben a meccseket!

Az élő fogadások mindig szélesítik a fogadók mozgásterét, de jelen helyzetben ez hatványozottan igaz lesz. Nem biztos, hogy mindig időben el tudjuk majd kapni a nyitó határokat, ha pedig már lecsúsztunk a jó fogadásokról, akkor nem érdemes a piac után kullogni. Az élőzés viszont segítségünkre lehet, hogy a kézilabda sportból fakadó hullámzás lehetőséget adhat(nak) a jó beszállók elcsípésére is.


A Ferencváros péntek este a Kisvárda vendége lesz, a mérkőzésre kínált piacok pedig rögtön a nyitásuk után zuhanásba kezdtek. Az FTC-re szerda este -7,5 gólos hendikephatárt húztak meg nyitáskor, ami óriási +ev-s fogadás volt, cikkünk írásának pillanatában viszont már 10 gól felett jár az egál határ. 

{"headTitle":"Kisvárda - Ferencváros ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-04-29 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Ferencváros -10,5 ","odds":"1.9","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}

Tudtad?

A BetClic 20.000 HUF kockázatmentes fogadást (FREEBET) biztosít a hatharom.com-on keresztül regisztráló játékosai számára!

 

Hogyan használhatod ki az ajándék fogadást (Freebet)?

 • Lépj fel a BetClic oldalára és készítsd el a regisztrációdat. 
   
 • Fizess be a számládra egy olyan összeget, amelyet megengedhetsz magadnak.
   
 • Tegyél meg egy fogadást az első befizetésed értékében legalább 1.50-es szorzóval.
   
 • Ha a fogadásod nyer, akkor a nettó nyereményt jóváírják a számládon. 
   
 • Ha a fogadásod veszít, akkor jogosulttá válsz egy ingyenes fogadásra, akkora összegben, amekkora az első befizetésed volt.

 

Kérem a 20 ezres FREEBET bónuszt

betclic