NB I

Ezt mi sem hittük, de mostanra már papírforma lenne a Honvéd kiesése

  • varin

Legalábbis ha azt nézzük, melyek a leginkább valószínű kimenetelek, ám valójában saját kezében van Lukicsék sorsa.

Több kérdésre is keressük még a választ az OTP Bank Liga 33. fordulóját megelőzően: eldöntésre vár az ezüst-, a bronzérmes és a Gyirmót melletti másik kieső. A 11. pozíció elkerüléséért a Honvéd és az MTK csatázik egymással, az elmúlt hetek őrületét látva pedig nyugodtan írhatjuk, bármi megtörténhet.

A kispestiek csak magukat okolhatják sorsukért, hiszen utolsó hét meccsükön 4 pontot szereztek, pedig a ZTE, a Gyirmót vagy éppen a Mezőkövesd verhető ellenfél lett volna. Ám mind az eredmény, mind a játék, mind a hozzáállás hetek óta mélyponton van a XIX. kerületben, amely főleg talán a győri meccsen csúcsosodott ki, ahol igazán meg sem próbált nyerni Nebojsa Vignjevics csapata.

{"headTitle":"Melyik csapat esik ki az NB I-ből?","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-05-15 16:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"MTK","odds":"1.2","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Budapest Honvéd","odds":"4","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

A kispestiek tehát abban a kellemetlen tudatban utaznak el Felcsútra, hogy pontot kell szerezniük az ellen a Puskás Akadémia ellen, amellyel szemben a Fejér megyei klub feltörése óta hatalmas a gyűlölet, ráadásul Szolnokiéknak is csak a győzelem jöhet szóba.

A 2017-ben bajnoki címet ünneplő kispestiek már az előző szezonban is pengeélen táncoltak, így esetleges kiesésük tulajdonképpen nem is lenne akkora meglepetés.

Ha viszont a Kispest ismét csődöt mond, könnyedén bennmaradhat az MTK. A kék-fehérek általános elképedésre egy laza hármast gurítottak az Üllői úton, és bár tény, hogy a Fradi tartalékos kezdővel, takaréklángon futballozva játszott, azért kiesőhelyről triplázni a bajnoki címet ünneplő gárda ellen saját gyepén, óriási tett.

Horváth Dávid tanítványainak nemigen kell figyelniük Felcsútra, meg kell verniük a Lokit, aztán lesz, ami lesz. Szerencséjükre a Debrecennek nincs tétje, Joan Carillo már szombaton is egy rendkívül fiatalos kezdőt küldött ki a Puskás ellen, amely szerencsével tartott otthon 1 pontot.

Noha azt írtuk, favorit kimenetel lenne a Honvéd kiesése, az oddsokban azért ez persze csak úgy igaz, hogy a háromesélyes kimenetelek közül a legvalószínűbbek, ám kombizva ez már 3.20-at fizetne az Unibeten, míg kombi nélkül, a kiesős piacon megfogadva 4-szerezhetnénk pénzünket.

Bárhogyan is alakul, vasárnap 16 órára nem érdemes programot csinálni magunknak, akkor ugyanis a TV-készülékek előtt lesz a helyünk, hogy esetleg élőben fogadva kaszáljunk valamelyik találkozóval.

354537