Magyar Kupa

Ezt várjuk mi - tippek a Fradi-Paks kupadöntőre

megosztom

Több, mint 30 ezer néző előtt rendezik meg szerdán a Magyar Kupa döntőjét, ahol a Ferencváros dolgát a Paks próbálja megnehezíteni. Lássuk, mit várnak szerkesztőink a meccstől!

varin

Már a két csapat utolsó bajnokija is igencsak érdekesre sikeredett, ami részben persze a tartalékosabb Fradinak volt köszönhető. Helyzetszegény, unalmas második félidő, ahol végül szerencsével nyert a Ferencváros.

Nem hiszem, hogy gólparádé lesz, annál most óvatosabb csapatokat várok. A Paks az elmúlt hetekben azért többször is óvatosabb futballal próbálkozott, míg a Fradi szerintem tanult abból a bizonyos 0-3-ból. A 3.25-ös line véleményem szerint nagyon magas egy kupadöntőhöz képest, főleg ha abból indulok ki, hogy azért a paksi támadójáték gyengébb, mint Bognár Istvánnal volt.

A Ciprusra igazoló fazonszabásszal a Paks átlagosan 2,5 gólt szerzett meccsenként, míg nélküle ez 2,0-ra romlott le.

Ugyan meglepően overes finálékat láthattunk az elmúlt években, a Fradi az Újpest és a Vasas ellen is underezett. 3.25-ös határon én az alá opciót favorizálom, hiszen még egy 2-1 vagy 3-0 esetén is jut némi pénz a konyhára.

 

Tipp: 3.25 gól alatt @1.95    

Tomihmv

A Ferencváros félig-meddig hazai pályán játszhat, továbbá jobb csapat, mint a Paks. Mindezen túl mivel Bognárék aligha adják fel teljesen szisztémájukat (ugye így nyertek például a Groupama Arénában 3-0-ra), aminek köszönhetően bőven lesz lehetősége a Fradinak a gólszerzésre, így pedig kijöhet a két fél közti minőségbeli különbség.

Mindezek tükrében tehát azt várom, hogy az FTC a rendes játékidőben megnyeri a finálét, amely siker akár többgólos is lehet, így a rájuk kínált -0,75-ös ázsiai hendikepes tippben látok fantáziát, amely már egygólos fővárosi győzelem esetén is profitot generálna.

Tipp: Ferencváros -0,75 (ázsiai hendikep) @ 1.75    

mr.blonde

Számomra nem vitás, hogy a Fradi jobb csapat, több ezer fanatikusa előtt pedig be fogja húzni ezt a kupát. A Paks nem fogja feladni a saját játékát, de ez most szerintem nem lesz elég, gólt szerezhetnek, de a Fradi előtt rengeteg helyzet adódhat, amit a minőségi támadói értékesíthetnek is. Nem cifrázom túl ezt a meccset, a Fradi sikerét várom, de nem egygólos meccsen.

Tipp: Ferencváros nyer + 1 gól felett@1.80   

 

Cipolla

A szezon utolsó igazi tétmeccse következik a csapatok számára, a Ferencváros pedig komoly támogatásra számíthat a Puskás Arénában. A papíron semleges helyszín ellenére, a 30 ezer szurkoló zöme a fővárosiaknak fog szurkolni, így a minőség mellett a körítés is mellettük szól. Ráadásul az elmúlt két szezon BL- és EL meccse megedzette a csapatot a felfokozott hangulatú találkozókra, ez pedig a paksiak esetén aligha elmondható.

A Paks védekezése nincs azon a szinten, hogy egy fejben megfelelő Fradival komolyan konkuráljon, így ezek függvényében arra számítok, hogy az FTC mindkét félidőben legalább egyszer beköszön az atomvárosiaknak.

Tipp: Ferencváros mindkét félidőben szerez találatot@2.10   

[3866749] 2022-05-11 19:30:00 Ferencváros - Paksi SEx;
megosztom