Kosárlabda

Nem veszíthet a Szolnok, ebből profitálnánk

megosztom

Meglepetésre 2-0-ra vezet a Kecskemét a három győzelemig tartó párharcban, így kedden nem veszíthet az Olaj.

A rájátszás második játéknapja, avagy a szombati nap is hozott meglepetéseket a férfi kosárlabda NB I-ben. Többek közt a Kecskemétnek sikerült hazai pályán is legyőznie a Szolnok együttesét, méghozzá 11 ponttal 83-72-re, így immáron 2-0-ra vezet a sorozatban, és egy sikerre van a továbbjutástól. A harmadik meccset kedden a Tiszaligeti Sportcsarnokban, Szolnokon rendezik, ahol a bukmékerek szerint szépíteni tud majd az Olaj, hiszen kétesélyben átlagosan 1.25-szörös pénzt kínálnak a hazaiakra.

Javításra készülnek a szolnokiak. - Fotó: facebook.com/olajofficial

Csapathírek

Idegesen kezdték a csapatok a sorozat második csatáját, ami nem volt meglepő, hiszen a szolnokiakon az elbukott pályaelőny miatt, a kecskemétieken pedig azért volt eredménykényszer, mert ha ez a meccs is zsebben, akkor a maradék három ütközetből csak egyet kell behúzniuk a továbbjutáshoz. Ennek köszönhetően egy igen pontszegény első tíz percet láthattunk, amelyet követően 14-10-re vezetett a vendég Olaj.

A második negyedben megrázta magát a kecskemétiek játékosa, Wittmann, aki 11 pontot tett a közösbe ekkor, igaz, ez csak arra volt elég, hogy fej-fej mellett haladjanak a csapatok. Mivel az utolsó percek a szolnokiaknak sikerültek jobban, így ők vonulhattak előnnyel félidőre (35-37).

A nagyszünetet követően ott folytatódott minden, ahol abbamaradt, szoros volt az a tíz perc is, hol itt, hol ott volt az előny, de a negyed végét a KTE bírta jobban, így hárompontos fórra tett szert a végjátékra (58-55).

Az utolsó negyed ismét Wittmanról szólt, aki több triplát is berámolt, aminek köszönhetően a hazaiaknak sikerült meglépniük, s tízpontosra (77-67) növelték előnyüket. Ezt a fórt pedig már nem engedte ki a kezéből a Kecskemét, sőt sikerült még megtoldania, így végül 11 ponttal 83-72-re tudott nyerni, amivel nekünk is sikerült profitálnunk.

Az olajnál egyébként Taiwo, Zsíros és az első meccsen megsérült Pongó maradt ki szombaton, minden bizonnyal ők ezúttal sem tudnak játszani. A kecskemétiek eddig teljes kerettel meccselhettek, de vezetőedzőjük elmondása alapján két meghatározó kosarasuk maradhat ki kedden...

Emberfeletti teljesítményt nyújtottunk az előző két mérkőzésen, már-már csodaszámba megy, hogy 2-0 a párharc állása a javunkra. Mint már azonban említettem, nem dőlhetünk hátra, hiszen három győztes meccs után lehet csak továbbjutni. Mentálisan egyértelműen rendben vagyunk, fizikálisan is bírni fogjuk, ám a legutóbbi győzelemnek volt ára. Két meghatározó játékosunk szerzett sérülést, és úgy néz ki, hogy nem tudnak pályára lépni kedden. Ettől függetlenül mi úgy készülünk, hogy szeretnénk nyerni, és lezárni a Szolnokkal való párharcot - nyilatkozta a kecskemétiek mestere Forray Gábor a ktekosar.hu oldalnak.


>>>REGISZTRÁLOK A 22BET-RE ÉS KÉREM A 35 000 HUF ÜDVÖZLŐ BÓNUSZT<<<


Mire érdemes fogadni?

Zsinórban három szolnoki sikert (alapszakaszban és a kupában) követően tehát egymás után kétszer tudott nyerni a KTE. Noha a második összecsapáson is jobbak voltak a kecskemétiek, a kimaradó meghatározó játékosaik miatt szerintünk a harmadik, hazaiak szempontjából rendkívüli jelentőséggel bíró találkozó a szolnokiaknak áll.

Ugye még az is benne van a pakliban, hogy a KTE, ha úgy áll a meccs, akkor elengedi és rápihen a negyedik, hazai pályán játszandó összecsapásra. Ezzel szemben az Olajnak nincs választása, menni kell előre és nyernie. Mindezek után pedig azon a véleményen vagyunk, hogy a hazaiak nem hibáznak majd, sőt legalább nyolc ponttal legyőzik a lila-fehéreket kedden.

{"headTitle":"Szolnok - Kecskemét","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-05-24 17:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Szolnok -7,5","odds":"1.704","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
megosztom