Kosárlabda

Erre fogadunk a vasi El Clásico első felvonásán

A bukik szerint csak az a kérdés a finálé első összecsapását illetően, hogy a Falco mennyivel veri a Körmendet.

Megkezdődik a döntő a férfi kosárlabda NB I-ben, amelyet a címvédő Falco és a Körmend vív meg, avagy jön a "vasi El Clásico". Az első találkozóra Szombathelyen kerül sor, amelyen a bukmékerek szerint kétség sem férhet a hazaiak sikeréhez, akikre ugyanis átlagosan mindössze 1.05-szörös szorzón lehet fogadni...

A bukmékereknél a szombathelyiek a toronymagas favoritok. - Fotó: falcokc.com

Csapathírek

Simának indult a Falco Alba Fehérvár elleni elődöntője, hiszen két szoros meccset követően 2-0-ra vezetett. Azonban a harmadik ütközeten meglepetésre hazai pályán kikapott, így negyedik találkozóra került sor. Az utolsó mérkőzésen, pénteken, szinte végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, Perl két másodperccel a dudaszó előtt dobott triplájával hosszabbításra mentette az összecsapást. A ráadásban maradt a küzdelem és az izgalom, majd ismét Perl bizonyult kulcsembernek: egy gyors akció lezárásaként nyolc tizedmásodperccel a vége előtt megszerezte a győzelmet érő duplát, így 100-98-ra nyertek a szombathelyiek, és 3-1-es összesítéssel jutottak be a fináléba.

"Nagy a rivalizálás a két csapat között, biztosan nagy lesz az egymás elleni párharc a Körmenddel a fináléban. Nem számítok már különösen nagy meglepetésre egyik együttestől sem, véleményem szerint ez inkább az idegek harca lesz. Okosnak kell lennünk és labdabirtoklásról labdabirtoklásra kell játszanunk. Amikor augusztusban az első edzésre megérkeztem akkor az volt a célunk, hogy itt legyünk és boldog vagyok, hogy ez sikerült. Természetesen készen állunk és mindent ki fogunk adni magunkból, hogy 1-0-val kezdjük a döntőt" - mondta a hazaiak mestere, Milos Konakov a bb1.hu-nak.

A körmendieknek eggyel több mérkőzésre volt szükségük ahhoz, hogy döntőt játszhassanak, köszönhetően annak, hogy házon kívül nem muzsikáltak jól, hiszen a hazai meccseiket hozták, míg az idegenbelieket elveszítették a KTE-vel szemben.

A vasárnapi, mindent eldöntő találkozó szoros ütközetet hozott, a vasiak végig fej-fej mellett haladtak a kecskemétiekkel. A félidőben két ponttal még a vendégek vezettek, a harmadik negyed végére fordítottak a hazaiak és hárompontos fórral várhatták az utolsó tíz percet. Amelyben egyébként már 12 ponttal is vezettek a körmendiek, s úgy tűnt, hogy simáznak, azonban akkora hajrába kezdtek a vendégek, hogy egy pontra fel tudtak zárkózni. A vasiak azonban jól bírták idegekkel a végét, kiválóan büntetőztek, ami győzelmet és döntőbe jutást ért a számukra (83-80-ra nyertek végül és 3-2-es összesítéssel kerültek be a fináléba).

"Ebben a szériában tökéletes meccseket kell játszanunk, hogy ha el akarjuk nyerni az aranyérmet. Nagyon tiszteljük az ellenfelünket, a Szombathelyt, Milos Konakovot és a játékosokat is, de minden lehetőséget meg kell ragadnunk. Sok képességünket megmutattuk már a szezon során, megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani mindegyik találkozón, legyen akár három, négy, vagy öt meccses a párharc, hogy az első helyen végezzünk. Az első meccsen általában a hazai csapaton van a nyomás, ebben az esetben a Falcón, de mivel a Szombathely sok kiélezett csatát megvívott már, ezért a játékosok tudják, hogyan kezeljék ezeket a helyzeteket és hogy hogyan reagáljanak az ilyen meccsekre. Éppen ezért nagyon-nagyon agresszívnak kell lennünk, elsősorban védekezésben, mert ha hátul nem leszünk jók, akkor nem lesz esélyünk. Ezután pedig meg kell találnunk az ellenfelünk védekezésbeli gyengepontjait" - nyilatkozta a bb1.hu portálnak Antonisz Konsztantinidesz, a vendégek trénere.


>>>REGISZTRÁLOK A 22BET-RE ÉS KÉREM A 35 000 HUF ÜDVÖZLŐ BÓNUSZT<<<


Mire érdemes fogadni?

A felek idén már négyszer mérték össze tudásukat, az első három alkalommal a Falco (86-78, 79-73, 84-72) tudott nyerni, viszont a legutóbbi, májusi eleji találkozásuk körmendi sikerrel ért véget, amely a legnagyobb különbséget hozta idén a felek közt (85-72). Azonban azóta más, a playoff világa van, ráadásul a szombathelyiek többet tudtak pihenni a találkozóra, hiszen amíg ők pénteken léptek pályára utoljára, addig ellenfelük még vasárnap is parketten volt, mindezen túl nem kérdés, hogy a hazaiak bírnak minőségibb játékoskerettel.

Ugyanakkor a finálé első meccséről beszélünk, itt már nüanszok dönthetnek, hiszen mindenki ismer mindenki, mindemellett ugye igen komoly presztízscsata lesz ez a címvédő és a trónkövetelő megyei riválisok között. Avagy nem volna meglepő, ha a rájátszás eddigi meccseihez hasonlóan ez is egy szoros ütközetet hozna, vagyis úgy véljük, hogy a Körmendnek van esélye arra, hogy a bukmékerek által felállított, 11,5-ös hendikephatáron belül maradjon.

{"headTitle":"Falco - Körmend","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-06-15 19:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Körmend +11,5","odds":"1.782","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}