Úszó-vb

Pénteken látunk egy újabb Milákcsúcsot?

  • Cesc18

Az aranyérem 100 pillangón is garantált, a kérdés, hogy Milák Kristóf át tudja-e adni a múltnak az amerikai Caeleb Dressel tavaly tokiói világrekordját. Összesen egyébként öt egyéni számban osztanak érmeket pénteken, ebből pedig háromban szurkolhatunk magyar úszóért.

Nehéz szavakat találni arra, amit Milák Kristóftól kedden láthattunk. A világklasszis magyar pillés úgy oktatta le a mezőnyt, hogy 1:50.34-re javította meg a világrekordot, avagy négy tizedet faragott a korábbi csúcsból, amit még Kvangdzsuban úszott. 

Úgy tűnik, hogy Miláknak nagyon jót tett, hogy Tokióval ellentétben, ezúttal senki nem azzal foglalkozott, hogy benne van-e egy újabb világrekord. Persze kellett ehhez a fantasztikus magyar közönség is, amely egy emberként tolta előre a BHSE zsenijét. 
 

Látunk újabb világcsúcsot Miláktól? 


Ennek a 100-nak már teljesen más lesz a lélektana, hiszen a 200-as varázslata után ismét azt elemezgeti mindenki, hogy látunk-e újabb Milákcsúcsot. Ehhez 49.45 alá kellene bemennie, amit tavaly Tokióban úszott Caeleb Dressel. Kellett is akkor ez a pokolian erős idő az amerikaitól, hiszen Milák ott lihegett a nyomában, aki végül 49.68-cal csapott a célba. 

Sajnos a Dressel vs. Milák csúcsrangadó ezúttal elmarad, miután az amerikai klasszis egészségügyi problémákra hivatkozva visszalépett a világbajnokságtól. Ezzel gyakorlatilag el is dőlt az arany sorsa, hiszen nincs olyan a mezőnyben, aki akár csak megközelíteni meg tudná a magyar pillést. Innentől egy ellenfele maradt Miláknak, az óra. 

A honi bukmékerek jelenleg 2.00-es szorzót kínál arra, hogy megdől a világcsúcs, tehát jóformán 50-50-nek gondolják ezt a kérdést. 

Volt egyébként erre 2.50 is, de az elődöntőben úszott 50.14 után esett a szorzója. Nem véletlenül, ugyanis látszott rajta, hogy nem úszta ki magát teljesen, hiszen bő egy órával később várt még rá a 4x200-as gyorsváltó.

A további érmekért nagy csata lehet, kis túlzással a másik hét döntősből bárki pódiumra kerülhet, miután az elődöntős úszások után fél másodpercen belül végeztek egymáshoz képest. 

Ami a másik két magyar érdekeltségű döntőt illeti, női 200 háton a nagyon fiatal Molnár Dórának és a sokkal rutinosabb Burián Katának is szoríthatunk, míg férfi 50 gyorson Szabó Szebasztiánt láthatjuk. Bármelyiküktől nagyon komoly bravúr lenne egy érem, a két hátúszónkban reálisan ez nincs benne, Szebi viszont akár oda is érhet, hiszen csütörtökön 21.81-es új egyéni csúccsal kvalifikált a döntőbe. Nehéz lesz azért ezt megismételnie, mert nagyon jól összerakott úszás volt, ráadásul úgy tűnik, hogy még ennél is jobb idő kellhet majd a dobogóhoz. 
 

Mire lehet érdemes fogadni pénteken?


Szebi döntője, az 50 gyors komoly izgalmakat tartogat, hiszen nincs kiemelkedő favoritja a versenynek. Noha az elődöntők során Ben Proud kifejezetten erős időt, ugyanakkor minden össze is állt nála, hiszen például a legjobb reakció idővel kapta el a rajtot. Jó formában van, ez vitathatatlan, viszont 50 méteren bármi megtörténhet. 

Fogadásnál mindig az értéket keressük, ezt pedig most Michael Andrew 15-ös szorzójában találjuk. Az amerikai sűrű programot vállalt, a mai napon nem csak ebben a számban, de 100 pillén is érdekelt lesz. Ez az 50 gyors lesz előbb, tehát itt lesz a frissebb. Tegnap éppen fordítva volt, a 100 pille elődöntőjét úszta előbb, majd utána az 50 gyorsat. Ehhez képest a 21.80 lég acélos idő volt, amiből frissen képes lehet faragni, amivel már az aranyért lehet harcban. 

{"headTitle":"Férfi 50m gyors","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-06-24 18:09","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Michael Andrew ","odds":"15.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
bet365