Sakk

Ismét ötszörös oddsot vadászna le sakkszakértőnk

A pihenőnapot követően szombaton újra a táblákhoz ülnek a nagymesterek a madridi sakkvilágbajnok-jelölti döntőn.

A szombati hetedik forduló még csak az első félidő végét jelenti majd, maga a verseny azonban kezd kétszereplőssé szűkülni, az orosz (a szankciók miatt a nemzetközi szövetség színeiben játszó) Nyepomnyascsij és az amerikai Caruana pár lépéssel a mezőny előtt tartanak. Különösen előbbi játszik nagy kedvvel és lendülettel - ennek köszönhető, hogy a legutóbbi cikkben ajánlott 5-ös (!) odds is nyerő lett.

A leszakadók közül még az 50 százalékon állók, a szintén amerikai Nakamura, illetve Rapport Richárd esélyei nagyobbak a mikroszkopikusnál a verseny megnyerésére. Ricsinek úgy lett mind a hat partija döntetlen eddig, hogy háromszor is megúszta, hogy az aktuális ellenfele kihasználja a hibáját - egyszer pedig ő maga rontotta el a nyerhető állást, így izgalomban nincs hiány a játékát nézve.

Mire érdemes fogadni?

A lépésszámok továbbra is csökkenő tendenciát mutatnak, ugyanakkor a bwin 44.5-45.5 körül, a 22bet pedig általában 50,5-en húzta meg a határt eddig. A határoknak az az érdekessége, hogy a kettő közé eddig csupán 2 játszma esett a 24-ből, a bwin underes és a 22bet overes oddsából pedig akár surebet is képezhető lehetett volna, ha eltekintünk attól a láthatóan nem túl nagy esélytől, hogy valamelyik parti 45(46)-50 lépés alatt ér véget. Talán nem véletlen, hogy a cikk írásának pillanatában a 22bet-nél nem fogadható a lépésszám, minden más esemény és kimenetel oddsa pedig gyakorlatilag megegyezik a két irodánál.

Konkrét ajánlatot ismét egy első lépés esetében tudunk tenni, Rapport eddig következetesen E4-gyel nyitott, ehhez várhatóan most is tartja majd magát. Ahogy az is valószínű, hogy alkalmazkodik a versenyt vezető orosz dinamikus játékához és igyekeznek a legerősebb támadó figurákat, a vezéreket a táblán tartani, ebben az 5-ös oddsban most is látunk értéket.

{"headTitle":"Sakkvilágbajnok-jelölti döntő - szombati játéknap","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-06-25 15:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Rapport - Nepomniachtchi Mi lesz az első lépés? - E4","odds":"1.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"},{"eventTitle":"Rapport - Nepomniachtchi Hány vezér marad a táblán a játék végén? - 2","odds":"5.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"}]}
bwin