Wimbledon

3+1 meccs, ahol borulhat a papírforma Wimbledonban

  • Cesc18

Kiválasztottunk négy olyan mérkőzést az angol nyílt teniszbajnokság első köréből, amelyeken nem értünk egyet a fogadóirodák oddsszabásával és látunk esélyt arra, hogy az esélytelenebbnek kikiáltott játékos jusson be a legjobb 64 közé.


 

1. Wawrinka nyer @ 3.45   


Az első kör egyik legizgalmasabb összecsapását hozhatja a 10. kiemelt Jannik Sinner és a háromszoros Grand Slam-bajnok Stan Wawrinka csörtéje. Az olaszok 20 éves tehetsége úgy érkezett Londonba, hogy az elmúlt három major versenyén mindig eljutott legalább a legjobb 16-ig. Nem lesz azonban egyszerű dolga ezt Wimbledonban is abszolválni, ugyanis az első héten Wawrinka mellett akár egy másik legendával, Andy Murrayvel is összefuthat. No, de ne szaladjunk ennyire előre, hiszen már a rutinos svájcit sem lesz olyan könnyű legyűrnie. 

Kétség sem férhet hozzá, hogy Sinner világelső potenciállal rendelkezik, ugyanakkor füvön még nem bizonyított. Emlékezhetünk, hogy tavaly Fucsovics Mártonba tört bele a bicskája már az első körben, de a kisebb füves pályás tornákon sem jöttek neki az eredmények, méghozzá olyannyira nem, hogy nincs még a zöld gyepen főtáblás sikere. 

Sinner az elmúlt napokban azzal a Darren Cahill-lel kezdett el együtt dolgozni, aki korábban olyan játékosok edzője volt, mint Andre Agassi, Lleyton Hewitt vagy éppen Simona Halep. 

Új edző ide, új edző oda, Sinner akkor sem bizonyított még füvön, ráadásul 0-2-re áll Wawrinka ellen, így nem gondoljuk, hogy 1.30 körüli favoritja lenne ennek a találkozónak. A svájci egy minden hájjal megkent rutinos öreg róka, aki ugyan nincs már olyan formában, hogy trófeákért harcoljon, de azért nem szerencsés vele összefutni az első körben.
 

2. Rinderknech nyer @ 3.50   


Sinnerrel ellentétben, a 13. kiemelt Denis Shapovalov tudott már nagyot alkotni füvön, hiszen tavaly egészen az elődöntőig jutott Wimbledonban. Az elmúlt hetekben mutatott formája alapján azonban meglepő lenne, ha ezt idén meg tudná ismételni.

A kanadai ugyanis úgy érkezett Londonba, hogy Stuttgartban, Queen's-ben és Mallorcán is az első mérkőzésén kikapott, pedig mind a három alkalommal favoritként lépett pályára. 

Shapovalovnak már a salakszezon vége sem sült el jól, legutóbb május 12-én tudott egyéniben meccset nyerni és azóta zsinórban öt vereséget számlál. 

Nulla önbizalommal necces lehet ez az Arthur Rinderknech elleni csörte, főleg úgy, hogy a francia vélhetően érzi a vérszagot és gondolhatja úgy, hogy ha idén Dohában egyszer már meg tudta lepni Shapovalovot, akkor miért ne tudná Wimbledonban is. 

A kanadaira egyébként is jellemző, hogy nagyon döcögősen kezdi a Grand Slam-versenyeket, emlékezhetünk, hogy tavaly is majdnem elhasalt az első körben az akkor 37 éves Philipp Kohlschreiber ellen...

Rinderknech sem egy egyszerű ellenfél füvön, szóval látunk esélyt arra, hogy Shapo folytatja negatív szériáját és ismét korán búcsúzik egy tornától. 

Kattints és kaszálj a legjobb tenisztippekkel!


3. Muchova nyer @ 3.60   


A hölgyeknél a wimbledoni címre reális eséllyel pályázók közül a 2019-es bajnok Simona Halep kapta az egyik legnehezebb ellenfelet. 

Ugyan Karolina Muchová egy füves pályás vereséggel hangolt Wimbledonra, azonban esetében ennek nincs nagy jelentősége, hiszen pontosan ugyanígy tett az elmúlt két alkalommal, Londonban viszont mindkétszer negyeddöntőzni tudott. 

A cseh lány rendre a Grand Slam-tornákon nyújtja a legjobb teniszét, így nagyon nem szerencsés vele összefutni. 

Halep ráadásul néhány napja nyakfájdalommal ébredt, ami miatt Bad Homburgban visszalépett az elődöntőtől. Valószínűleg nem komoly ez a sérülés, de azért érdemes lehet olyan irodában fogadnunk, ahol feladás esetén is jóváírják a nyereményt. 


 

+1. Struff nyer @ 4.40    


Bíztunk abban, hogy a sorsolásnál Jan-Lennard Struffnál egy fokkal veszélyesebb ellenfelet kap az 5. kiemelt Carlos Alcaraz, de egy így sem biztos, hogy annyira egyszerű dolga lesz. Korábbi cikkünkben már értekeztünk arról, hogy a spanyol szupertehetséget a bukmékerek indokolatlanul tartják esélyesnek a wimbledoni címre, hiszen tavalyról mindössze egy győzelme van füvön.

Ami az idei füves pályás felkészülését illeti, mint a legnagyobbak, csak bemutató tornán vett részt Hurlinghamben, ahol Frances Tiafoe és a nem éppen füves pályás specialista Casper Ruud is szettveszteség nélkül verte. 

A hurlinghami mérkőzéseit bekötött és tapaszolt könyökkel játszotta Alcaraz, ugyanis az elmúlt hetekben könyökproblémákkal küszködött. 

Volt olyan, amikor egyáltalán nem tudtam edzeni. Bizonytalanul jöttem Hurlinghambe, hogy képes leszek-e normálisan játszani. De a napokban már egész jól éreztem magam és Tiafoe ellen fájdalom nélkül tudtam teniszezni. 

- mondta Alcaraz néhány napja, illetve hozzá tette, hogy tudja, hogy az esélyesek közé sorolják Wimbledonban, de ő ezzel egyáltalán nem ért egyet, mert vannak nála sokkal jobb füves pályás játékosok. Igazából csak az a célja, hogy tapasztalatot gyűjtsön és csiszolja a füves játékát. 

Nem a legideálisabb ellenfél Struff Alcaraz veretéséhez, de azért a német nagyon motivált az elmúlt hetekben, miután a sérülés miatt a komplett salakszezont kihagyni kényszerült. A rutin megvan a németnél és olyan fegyvere is van, ami hatékonyan működhet füvön. De persze a győzelméhez szükség lesz némi segítségre a túloldalról. 

{"headTitle":"Wimbledon 2022, 1. kör","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-06-27 12:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Wawrinka","odds":"3.45","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Rinderkench","odds":"3.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Muchova","odds":"3.60","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"455"},{"eventTitle":"Struff","odds":"4.40","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}