Kosárlabda

Ezt már csak a Falco szúrhatja el

  • Tomihmv

A szombathelyiek kiharcolták az ötödik meccset, így hazai pályán fogadhatják a Körmendet a döntő utolsó felvonásán.

Pénteken idegenben sikerült egyenlítenie a Falcónak a férfi kosárlabda NB I fináléjában (2-2), így vasárnap mindent eldöntő ötödik találkozóra kerül sor a három nyert meccsig tartó párharcban. A bukmékerek nem sok esélyt adnak a vendég körmendieknek a sikerre, ugyanis toronymagas favoritnak hozták ki a hazai pályán játszó szombathelyieket, akikre átlagosan 1.15-szörös oddson lehet fogadni...

Az utolsó meccs dönti el, hogy melyik vasi csapat lesz idén a bajnok az NB I-ben. - Fotó: MTI

Csapathírek

Tízpontos Falco győzelemmel indult a vasi csapatok párharca az idei fináléban, majd két, egylabdás meccset sikerült megnyernie meglepetésre a körmendieknek, így pénteken adott volt a kérdés, sikerül-e hazai pályán feltenniük az i-re a pontot.

Ezúttal is telt ház, 2500 néző, és fantasztikus hangulat fogadta a csapatokat. A meccset a vendégek kezdték jobban (7-11), ám a hazaiak egy 7-0-s rohammal fordítani tudtak, s minimális előnnyel zárták a nyitónegyedet (22-21). A folytatásban felváltva potyogtak a kosarak, amelyből végül a Falco jött ki jobban, így 40-37-es előnnyel vonulhatott nagyszünetre.

A térfélcsere után a szombathelyieknek sikerült meglépniük, köszönhetően Váradi bődületes triplájának (37-45). A Körmend az öltözőben maradt, hét perc alatt mindössze hat pontot hozott össze, így Konsztantinidesz mesternek időt kellett kérnie, igaz, ekkor már 43-59-et mutatott az eredményjelző. A harmadik tíz percet végül 15 ponttal bukták el a körmendiek, ahonnan nem volt visszaút (44-62). A 32. percben már húsz ponttal (!) vezetett a Falco (44-64), amelyre egy 10-0-s hazai roham volt a válasz (54-64), de Keller két duplával lehűtötte a kedélyeket. A vendégek innentől kezdve ismét kézben tartották a meccset, s végül teljesen megérdemelten, 15 ponttal, 77-62-re tudtak nyerni.

"Szeretném leszögezni, hogy a döntő első olyan mérkőzése volt, ahol sajnos nem érdemeltünk győzelmet. Szerintem fair meccs volt, nem akarok kifogásokat keresni, egyedül a szurkolóktól kérnék elnézést, hogy nem tudtuk, teljesíteni sokak álmát. Még egyszer köszönjük a szurkolóknak az egész évet, vasárnap mindent megteszünk, hogy jól szerepeljünk" - nyilatkozta a körmendiek mestere, Konsztantinidesz a bb1.hu-nak.

Az ötödik, mindent eldöntő meccset tehát a Falco várja lélektani előnyből, papíron erősebb garnitúrával bír, de ami a legfontosabb, hogy hazai pályán játszhat.

"Gratulálok a csapatnak, óriási mentális erőt mutattunk pénteken, hiszen kőkemény fizikális meccs volt az is, de negyven percet nem lehet bírni ezen a tempón. A második félidőben kezdtünk el úgy védekezni, ahogy kellett volna, ez hozta meg a sikert. Boris is elmondta, hogy nincs ok ünneplésre, a lényeg, hogy a következő találkozón mi nyerjünk" - mondta a Falco edzője, Konakov a bb1.hu portálnak.


>>>REGISZTRÁLOK A 22BET-RE ÉS KÉREM A 35 000 HUF ÜDVÖZLŐ BÓNUSZT<<<


Mire érdemes fogadni?

Sok újat már egyik fél sem tud mutatni a másiknak, egyértelmű, hogy a napi forma dönthet. Ugyanakkor, ahogy említettük, a lélektani fölény a szombathelyieknél van, nagy kérdés, hogy ezt, illetve a hazai pálya előnyét ki tudják-e használni. 

Szerintünk igen, még akkor is, ha egy újabb pikáns és izgalmas meccs van elvileg kinézőben, amelyen ugye nincs hibázási lehetőség. Azonban egy ilyen hosszú szezon utolsó meccsén úgy véljük, hogy kijön, hogy a Falco lesz otthon, illetve erősebb és hosszabb kispaddal rendelkezik.

Mindezek tükrében pedig két tippünk is van a találkozóra. Az egyik, hogy az első negyedet és a meccset is a szombathelyiek nyerik, a másik pedig, hogy a hazaiak legalább 11 ponttal felülmúlják megyei riválisukat (amikor a 2022-es esztendőben a Falco nyerni tudott a Körmend ellen, rendre két számjegyű különbséggel tette, és ebből csak egyszer nem csinálta meg ezt a határt), s zsinórban harmadjára nyerik meg a bajnokságot.

{"headTitle":"Falco - Körmend","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-06-26 18:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Falco -10,5","odds":"1.785","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Falco nyeri az első negyedet és a meccset - Igen","odds":"1.721","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}