Forma-1

15. helyről rajtol Verstappen, mégis a holland a favorit!? - tippek a Belga Nagydíjra

  • Cipolla

Nem hozott komoly meglepetést az időmérő edzés, de ahogy várható volt, a büntetések megbolygatják a mezőnyt vasárnapra.

Nem láttunk szenzációt a szombati időmérő edzésen Spában, mindez pedig azt is jelenti, hogy Carlos Sainz és Sergio Perez foglalhatja el az első sort a Belga Nagydíjon, míg a két világbajnoki éllovas, Max Verstappen és Charles Leclerc a 15. és 16. helyről kezdheti meg a zárkózást a büntetések után. Mindez pedig egy igazán eseménydús vasárnapot ígér a szurkolóknak.

Max Verstappen megnyerte a szombati időmérő edzést, ráadásul meggyőző fölénnyel a riválisok előtt. Egész hétvégén remekül mozog a Red Bull a címvédő alatt, így nem annyira meglepő a sikere, még úgy sem, hogy a végén már nem kellett a pályára hajtania.

A 15. rajtkocka ellenére úgy nyilatkozott Verstappen, hogy csalódott lenne, ha nem tudna a dobogóra odaérni, ami tényleg megmutatja, hogy mennyivel a mezőny előtt jár a holland, legalábbis egykörös tempóban mindenképp. 

Perez Belgiumban is messze elmarad csapattársától, azonban kap egy esélyt Verstappen hátrasorolásával egy esetleges futamgyőzelemre. Carlos Sainz ellenében kellene úgy harcolnia, hogy közben tudjanak egy kellő előnyt felépíteni a hátulról érkező Verstappennel szemben, akinek előreláthatólag egy 10-15 kört mindenképp igénybe fog venni a mezőnyön való átgázolás.

Carlos Sainz a második helyének köszönhetően a pole pozícióból indulhat, ennek ellenére ő is tisztában van vele, hogy óriási volt a lemaradás Verstapppennel szemben. Ráadásul a Ferrari végsebessége elmarad a Red Bullétól, így az első körökben nehéz lesz tartani Perezt az Eau Rouge utáni elnyúló egyenesben. Ha sikerül viszont maga mögött tartani a mexikóit akár a futamgyőzelemre is rámehet, hasonló a helyzete neki is, mint a mexikóinak, kell az előny a hollanddal szemben, mert érkezni fog a futam második felében, valamint ne felejtkezzünk meg csapattársáról sem, aki szintén jöhet Verstappen farvizén.

Nem muzsikáltak jól azonban a Mercedesek, a 4-5. starthely mondhatjuk, hogy a szokásos, de ezt csak a visszasorolásoknak köszönhetik Toto Wolff fiai. Azonban a versenytempójuk mindenképp jobb lehet, ahogy már megszokhattuk, ennek ellenére nehéz elképzelni, hogy valamit varázsoljanak, inkább a lepattanóra pályázhat ismételten Hamilton és Russell is.

Mire fogadjunk?

Bármennyire is remekel Max Verstappen a héten, 2.75-ös szorzót kiírni a holland világbajnokra, nem tartjuk logikusnak. Vannak keményebb falatok, akiken át kell rágnia magát Verstappennek, egyértelműen komoly szerencse kellene a futamsikeréhez és egy tökéletes idejű biztonsági autó. Mi ebben nem hiszünk, a bwin irodában fogadhatunk arra, hogy Max Verstappennek fogják-e hívni a futamgyőztest, 1.47-es szorzón mindenképp beszállunk a nem opcióra.

A fej-fej melletti piacon pedig megrizikózzuk, hogy a hátrasorolt Lando Norrist le tudja győzni Daniel Ricciardo. A McLarentől elküldött ausztrálnak nincs jó éve, de egyértelműen jóval erősebb a versenytempója, mint amit az időmérőn produkál. Norris a 18., míg Ricciardo a 7. helyről startol, márpedig 50-50-es piacra kihozni ebben a felállásban a két félt mi hibának véljük. 

{"headTitle":"Forma-1 Belga Nagydíj","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-08-28 15:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Max Verstappen megnyeri a futamot? - NEM","odds":"1.47","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"},{"eventTitle":"Daniel Ricciardo - Lando Norris: RIcciardo","odds":"1.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"}]}
bwin