Forma-1

Biztonsági tippet hozunk az Olasz Nagydíj időmérőjére

  • Cipolla

A monzai időmérő Verstappen és Leclerc csatáját hozhatja, de a pole nem kérdés kié lesz.

Belgiumhoz hasonlóan ismét több pilótára is rajtbüntetés vár, ezáltal szinte borítékolható, hogy Charles Leclerc indulhat a pole-ból. Ugyanis összes főbb riválisa valamilyen hátrasorolást lesz kénytelen elszenvedni, így Max Verstappen (5 rajthely) Sergio Perez (10 rajthely), Carlos Sainz (mezőny végéről) és Lewsi Hamilton (mezőny végéről) sem tarthatja meg az időmérős eredményét.

Mindezek ellenére egyáltalán nem mindegy, hogy Leclerc vagy Verstappen tudja behúzni a pole-t, miután ez Verstappennek ettől függetlenül egy rajthelyet jelenthet, ami így hatodik vagy hetedik helyet jelenthet. Persze ne legyen kétségünk, a Red Bull versenytempója most is a többiek fölé nőhet, így még ilyen pozícióból is egyértelműen Verstappennek áll a zászló a futamon, a bukmékerek nem véletlenül mérik a büntetése ellenére is csak 1.44-ben az újabb holland sikert.

A szabadedzések alapján a Ferrari jó állapotban van, Sainz nyerte ugyanis a második gyakorlást, nem sokkal lemaradva tőle Verstappen és Leclerc sem, így egy körön azért lehet esélye az olasz istállónak hazai pályán. Jól jönne a siker az egyébként eléggé megtépázott Ferrarinak, miután hiába tűnt úgy az év elején, hogy ez akár a Ferrari éve is lehet, gyakorlatilag eldőlt a szezon erre a hétvégére.

Az elmúlt hetekhez képest a harmadik erő ismét a Mercedes lehet, akiknek a monzai aszfaltcsík nem nagyon fekszik, így nehéz futamra készülhetnek, könnyen lehet, hogy az időmérőn Lando Norris vagy Fernando Alonso is megkeserítheti Russell helyzetét.

Mire fogadjunk?

A büntetések okán ismét nem nagy kínálattal várnak minket a bukmékerek az időmérőt tekintve, így megkockáztatjuk, hogy az első és a második közötti különbség nem lesz nagyobb, mint 250 ezred a különbség. Egy körön nincs nagy differencia a két éllovas istálló között, valamint Sainz is kénytelen lesz nyomnia az egész edzésen, miután Hamiltonnal még viaskodik, hogy a hátrasorolás után melyikük induljon előbbről. A bukmékerek vélhetően a spái időmérő okán adnak ekkora szorzót itt a különbségre, de mi nem gondoljuk, hogy még egyszer akkora fölényben lehetne a Red Bull, mint ott, ráadásul most Leclerc lesz az, aki megvívhat az időmérő győzelemért.

{"headTitle":"Fiorma-1 Olasz Nagydíj időmérő","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-09-10 16:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"A győztes előnye: 0.000 - 0.250 másodperc","odds":"1.57","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"}]}
bwin