Forma-1

A Szingapúri Nagydíjon villanhat meg igazán Lewis Hamilton

  • Cipolla

Harmadik rajtkockából indulhat Hamilton, míg Verstappen csak a 8. Izgalmas két óra elé nézünk vasárnap délután.

Újabb Charles Leclerc pole-t hozott a Szingapúri Nagydíj időmérője, ezzel a monacói a kilencedik első rajtkockáját gyűjtötte be ebben az évadban. A zseniális időmérős teljesítményt azonban ritkán tudta átvinni a futamra, ami tegyük hozzá legtöbbször nem a pilótán múlt. Az autója mellett a stratégák is számtalanszor cserbenhagyták, de az se felejtsük, hogy a Ferrari versenytempója azért általánosságban jóval a Red Bullé alatt maradt a szezon harmadától. 

Lewis Hamilton (fotó: MTI)

Azonban mielőtt Leclerc méltatását folytatnánk, meg kell jegyezni, hogy egyértelmű pole-t érő körön volt Verstappen, amikor ki kellett állnia a boxba a Q3 legvégén. Az a ritka helyzet állt elő ugyanis, hogy annyit körözött a vb-címvédő, hogy egyszerűen elfogyott volna az autójából a megfelelő üzemanyag-mennyiség, így a csapat mentve a menthetőt kihívta a cél előtt a pilótáját. Ezzel a malőrrel így csak a negyedik sorból rajtolhat Verstappen, ezáltal nagy esély van rá, hogy megszakadhat a győzelmi sorozata.

Szingapúr az a helyszín, ahol a jó rajtpozíció kulcsfontosságú, nehéz előzni a pályán. Márpedig Max Verstappen nyolcadik rajtkockája okán újfent bravúrokra lenne szüksége, de ezen a pályán az előretörés jóval komplikáltabbnak ígérkezik, mint a Hungaroringet, Spában vagy Monzában.

Tudtad? Ha oldalunkon keresztül csatlakozol a Bwin-hez, akkor partnerirodánk 20.000 HUF üdvözlő bónusszal ajándékoz meg!


Kérem a 20.000 HUF üdvözlő bónuszt

Mire fogadjunk?

A borzasztó szoros élbolyba Leclerc után Sergio Perez, Lewis Hamilton és Carlos Sainz került. Hamilton egész hétvégén nagyon jól mozog, így érdemes lesz figyelni a szezon második felébe egyébként is belelendülő hétszeres világbajnokot. Hosszú etapokon nagyon jól tudja a gumikat életben tartani, ami itt is sokat érhet. Olyannyira, hogy a harmadik rajtkockát újfent egy dobogóra válthatja véleményünk szerint, amit 1.67-es oddson meg is nézünk. Sainzot és Perezt is taktikából megverheti a Mercedes.

A középmezőny küzdelmében egy Sebastian Vettel-Daniel Ricciardo csörtét néztünk ki. Ahogy azt megéreztük, az ausztrál számára ez a hétvége is egy kínszenvedés lehet, amit továbbra is így gondolunk. A 17. rajtkockából induló McLaren-pilótát a    a 14. helyről induló Vettellel rakta össze.

Az Aston Martin húzott egy váratlant és a Q2-ben nagyot kockáztatott, de nem jött be a száraz pályás abroncsválasztás, ezáltal mindkét autó elvérzett a második szakaszban. A tempójuk azonban jóval erősebb, ráadásul egész hétvégén jól mozogtak az Astonok, így inkább előrefelé kell tekinteniük a futamon. A német világbajnok bár nincs élete formájában, ha nem követ el valami szarvashibát simán Ricciardo előtt kellene maradnia. Mi megszavazzuk a bizalmat a négyszeres világbajnoknak, a korábbi csapattársa előtt végezhet.

{"headTitle":"Forma-1 Szingapúri Nagydíj","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-10-02 14:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Lewis Hamilton dobogón végez","odds":"1.67","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"},{"eventTitle":"Daniel Ricciardo - Sebastian Vettel: Vettel","odds":"1.57","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"}]}
bwin