Átigazolás

Ha CR7 télen tényleg távozik, nem maradt más opciója?

Állítólag Erik ten Haag zöld utat adott és Cristiano Ronaldo januárban távozhat az Old Traffordról. De mégis hova?

A válogatott szünet előtt úgy festett, hogy a Manchester United rálépett a helyes útra, hiszen a Premier League-ben zsinórban négy győzelmet is aratott, amivel felzárkózott az élmezőnyhöz, a vérmesebb drukkerek pedig már a bajnoki cím esélyeit kezdték el pedzegetni. 

Aztán jött a vasárnapi manchesteri városi derbi, ahol a Manchester City teljesen megsemmisítette a Vörös Ördögöket és 6-3-as győzelmet aratott (az állás volt 6-1 is). Az apátia nyomban visszatért az Old Traffordra, a klub korábbi játékosai ismét kikeltek a csapat ellen, a drukkerek egy része pedig ismét elfordult a csapattól. 

A vasárnapi városi derbin azonban volt még egy érdekes történés, mégpedig az, hogy Cristiano Ronaldo egyetlen percet sem kapott Erik ten Haagtól. A holland tréner a találkozót követően azt mondta, azért nem cserélte be a portugál klasszist, mert karrierje iránti tiszteletből nem akarta, hogy egy ilyen meccsen kelljen játszania. 

Bár ez akár még őszinte nyilatkozat is lehet, azért van némi "kamu" szaga, lévén Cristiano Ronaldo mostanában csak epizódszerepet kap a Manchester Unitedben. 

Azóta is folytatódott a sztori, hiszen angol sajtóhírek arról számoltak be, hogy Erik ten Haag a színfalak mögött beleegyezett abba, hogy Cristiano Ronaldót elengedjék az Álmok Színházából. Azért ez nem teljesen új keletű dolog, hiszen a nyáron CR7 és ügynöke kőkeményen dolgozott azon, hogy másik csapathoz kerüljön, de akkor nem jött össze a klubváltás. 

Azóta azonban már egyre világosabbá válik, hogy a 37 éves támadóra nem igazán számít a szakmai stáb, bármi legyen is a külvilág felé szóló kommunikáció. Ez pedig értelemszerűen az vonja maga után, hogy Ronaldo a téli átigazolási időszakban újból megpróbál majd magának csapatot keresni, a változás annyi lehet, hogy a Manchester United semmilyen akadályt nem gördít klubikonjának távozása elé. 

 

A kérdés továbbra is ugyanaz, hova mehetne Ronaldo? 

Az, hogy a Manchester elengedi a portugált még nem jelenti azt, hogy el is fog menni. Ahhoz, hogy Ronaldo csapatot tudjon cserélni, ahhoz mindenképpen szükséges lesz, hogy lejjebb faragjon fizetési igényeiből, hiszen a nyáron olyan sztárcsapatok nem kértek belőle, mint a Bayern München. Ronaldo marketingértéke még mindig nagyon erős, de azért a szakmai szempontok ezen a szinten legalább ennyit számítanak, márpedig védekezésbeli hiányosságai miatt BL-aspiráns klubok nem valószínű, hogy kapkodnának érte. 

Márpedig Ronaldónak a Bajnokok Ligájában való szereplés kulcskérdés, ez pedig nagyon leszűkíti a lehetséges következő csapatok körét. 

Korábban egyébként arról szóltak a hírek, hogy a Chelsea hajlandó lenne 'átvenni' CR7-et a Unitedtől, csakhogy a hétvégén futott végig a hír a nemzetközi sportsajtóban, miszerint Christopher Nkunku orvosi vizsgálatokon járt a londoniaknál és megszületett a megállapodás, így a Lipcse francia csatára nyáron a Stamford Bridge-re költözhet. Ha Nkunku valóban a Chelsea-be tart, akkor Ronaldo erről a vonatról is lecsúszik. 

Ha a Chelsea is kiesik a körből, akkor gyakorlatilag nem maradt sok lehetősége Ronaldónak. Nevelőklubja lehet még egy opció, hiszen a játékos többször elmondta, hogy szeretné még a Sportingban focizni és mivel jelenleg a lisszaboniak továbbjutásra állnak a BL-ben, az is lehet, hogy tavasszal Ronaldo újra a BL-ben focizhatna. 

Reális célállomásnak tűnt a nyáron a Napoli is, de az olaszoknak nem volt elég pénzünk Ronaldóra. Azóta ráadásul Spalletti csapata valami elképesztő rohanásba kezdett, sorban jönnek az eredmények, ráadásul egészen látványos játékkal, egy ilyen egységet megbontani egy óriási egóval bíró támadóval nem biztos, hogy jó ötlet. 
Szóval maradt a Sporting, amire jelenleg 9-szeres szorzót lehet fogadásokat kötni. Ezeken a piacon a nagy téteket nem lehet elhelyezni, de egy kis összeggel akár meg is lehet próbálni Ronaldo hazatérését. 


Érdekel a nemzetközi foci világa? Falod az átigazolási híreket? Már sejted, hova igazol Mbappé vagy Haaland?Nézd meg az Unibet fogadási lehetőségeit, markold fel az üdvözlő bónuszt és profitálj a naprakészségedből! 

{"headTitle":"Cristiano Ronaldo klubja ekkor 2023.02.01","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Manchester United ","odds":"1.20","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Chelsea ","odds":"4.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Sporting ","odds":"9.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Napoli ","odds":"15.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Real Madrid ","odds":"19.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}