Foci-vb 2022

Kiesnek Messiék? - két fogadási tipp a lengyel-argentinra

Kéz a kézben is továbbjuthat a lengyel és az argentin csapat, de biztosan csak győzelemmel juthat tovább mindkét fél.

Bár mindkét csapat rosszul kezdte a katari vb-t, a második csoportkörben aratott győzelemnek köszönhetően a záró fordulónak már úgy vághat neki a lengyel és az argentin válogatott is, hogy a sorsa a saját kezében van. A képlet egyébként pofonegyszerű: amelyik csapat nyer, biztosan ott lesz az egyenes kieséses szakaszban, ugyanakkor több szcenárió is előfordulhat: Nézzük gyorsan a matekot: 

Argentína továbbjut, ha

  • ha legyőzi Lengyelországot 
  • ha döntetlent játszik és Szaúd-Arábia nem veri meg Mexikót
  • ha döntetlent játszik és a másik mérkőzés is döntetlen 


Lengyelország továbbjut, ha 

  • nem kap ki Argentínától 
  • kikap Argentínától, de Szaúd-Arábia nem győzi le Mexikót  
325824

Csapathírek 

Bár az előzetes várakozások alapján a lengyel és az argentin válogatott is esélyese volt a továbbjutásnak, az első fordulóban mindkét csapat gyenge teljesítményt nyújtott és ezzel nehéz helyzetbe hozta magát. A második kör így kulcsfontosságú volt mindkét gárdának és ha nem is sziporkázó játékkal, de hozták az oly' fontos győzelmet. 

A két szupersztár egyaránt góllal vette ki a részét a sikerből, Robert Lewandowski végre megszerezte karrierje első vb-találatát, Lionel Messi pedig már a második gólját lőtte ezen a vb-n Mexikó ellen. Mindkét támadóból óriási érzelmek szabadultak fel a pályán, Lewa könnyeit sem bírta elrejteni, Messi pedig minimum úgy rohant ki a közönséghez, mintha megnyerték volna a tornát. 

     ⭐️⭐️⭐️

35.000 HUF értékű első befizetési bónusz

KÉREM A BÓNUSZT

Hiányzók vagy eltiltottakról nem szól a fáma egyik oldalon sem, a lengyelek ugyanazzal a kezdővel állhatnak fel, mint Szaúd ellen, és maradhat a 4-3-2-1-es felállás is a Zielenski, Milik, Lewandowski duóval. 

Nagy kérdés, hogy Lionel Scaloni mit lép erre a meccsre. Nyilván a legtisztább, ha az Albiceleste legyőzi a lengyeleket és akkor zsebben a továbbjutás, de egy döntetlen is elegendő lehet, ha viszont kikapnak, akkor csomagolhatnak is. Ez azért azt jelenti, hogy nem igazán érdemes nagyokat kockáztatni az argentinoknak, valószínűleg 5-6 embernek ezen a meccsen főleg a biztos védekezéssel kell foglalkoznia, Messi meg egy-két társa pedig megpróbálnak majd gólt szerezni.

Változás az argentin kezdőben egy helyen várható, a Mexikó ellen parádés gólt szerző Enzo Fernandez bekerül Guido Rodriguez helyére. 

 

[3854576] 2022-11-30 20:00:00 Lengyelország - Argentínax

Mire érdemes fogadni? 

Tekintve a két csapat helyzetét valamint azt, hogy párhuzamosan megy majd a másik mérkőzés, ez a találkozó tipikus esete annak, amikor élőben jobb kockáztatni, mint a mérkőzés előtt. Egyszerűen nehéz megjósolni, hogy milyen napot fognak ki a csapatok, nehéz belőni mi zajlik az öltözőben, milyen taktikával jönnek ki a csapatok, mit tartanak célravezetőbbnek a mesterek. 

Induljunk ki abból a nagy közhelyről, amely szerint nem szabad megváltoztatni egy csapat felfogását még a fontos meccsekre sem. Ha ez így lesz, akkor a lengyelek egy nagy zárt, védekező stílust hozhatnak megint, és a klasszis támadóik révén majd igyekeznek megkontrázni az argentinokat, akik pedig vélhetően sok labdatartással, kis háromszögelésekkel, beindulásokkal és átlövésekkel próbálják majd feltörni a reteszt. 

 

Embed from Getty Images

Első gondolatunk ebből az volt, hogy az argentin labdabirtoklásra és a lengyelek faultjaira érdemes nézni, ám azt a helyzet, hogy elég magasra lőtték be mindkét fogadási opciót a bukik, márpedig ezek a kimenetelek nagyban függnek attól, melyik csapat szerzi meg a vezetést. 

Viszont hosszas bogarászás után találtunk egy line-t, ami pre-match is támadható, ez pedig nem más, mint az argentin lesek száma. A 22bet +/-2.5-re húzta meg az egál határt, ami azért kontrázható, mert közben meg 66%-os labdabirtoklási fölényt várnak Argentínától.

Nyilván akár millimétereken is múlhat egy leshelyzet, de az a lengyel csapat, amely Szaúd-Arábia ellen 39%-ban képes akarta birtokolni a labdát, az aligha fog területeket adni egy Messivel felálló győzelmi kényszerben lévő argentin válogatottnak.

 

Szaúd ellen extra magas 10 lese volt az argentinoknak, de Mexikó ellen már csak kettő, a komolyabban vehető válogatottak ellen mint Olaszország (0), Brazília (0), Uruguay (1) pedig maradt a 2.5 alatti termés. 

A másik tippünk a meccsre egy első félidő underezés. Sok múlik ennek a 90 percnek a színvonalán, hogy milyen állás lesz a csoport másik mérkőzésén. Ha Mexikó nyer (de nem négy vagy több góllal) vagy vezetést szerez, akkor ezen a találkozó senkinek nem lesz sietős, hiszen kéz a kézben tovább megy mindkét csapat is egy döntetlennel. 

{"headTitle":"Lengyelország - Argentína ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-11-30 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Argentína lesek száma 2.5 alatt ","odds":"1.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"1. félidő gólok száma 1 alatt (ázsiai) ","odds":"1.74","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3854576] 2022-11-30 20:00:00 Lengyelország - Argentínax;