Férfi kézi BL

Most fordul meg? - tipp a Szeged-Kielce rangadóra

Nem volna meglepő, ha a szegediek szoros meccsre kényszerítenék a lengyeleket. Speckó tippünk van a mérkőzésre.

Ismét jönnek a lengyel napok férfi kézilabda kirakatcsapataink számára a Bajnokok Ligájában, hiszen szerdán a Szeged a Kielce, míg csütörtökön a Veszprém a Plock együttesét fogadja. Cikkünkben előbbi meccsel foglalkozunk, amelynek esélyesei a vendégek, a fogadóirodákban ugyanis sikerükre átlagosan 1.45-szörös szorzón lehet fogadni.

Nehéz meccs vár a szegediekre. - Fotó: facebook.com/pickhandball

Csapathírek

A legutóbbi veresége óta (amit éppen a Kielce ellen szenvedett el Lengyelországban bő egy hónapja) a Szeged jó formában van, hiszen az azóta lejátszott hét tétmérkőzését egyaránt megnyerte. Oké, az NB I-ben, a Budai Farkasokat kétszer, a NEKA és a kisebbik Veszprém csapatát egyszer nyomta le, amely sikerek nem tartoznak a bravúr kategóriába, ugyanakkor az idén acélosnak mondható Tatabánya, továbbá a BL-ben a Celje oda-vissza fejet hajtott Juan Carlos Pastor csapata előtt.

A sikereknek köszönhetően egyébként megszilárdította második helyét a bajnokságban a Pick, míg a nemzetközi kupában négy ponttal elhúzott a Celje, Elverum kettőstől, így innentől borítékolható továbbjutása. Az ötödik Kielt pontszámban beérte, a negyedik pozícióban lévő Aalborgtól pedig mindössze egy egységre van, avagy az előrébb lépésről is álmodozhat a csapat.

"A Kielce bombaerős kerettel rendelkezik, minden poszton két klasszissal, de nem verhetetlen csapat. Mi úgy edzünk napok óta, hogy sikerüljön megszerezni a két pontot. Az elmúlt hetek győzelmeinek köszönhetően remek a hangulat a csapaton belül, sokat lendített rajtunk a Celje elleni két siker. Persze, a szlovén bajnok nem olyan erős, mint a szerdai ellenfelünk, de a mutatott játékra, a magabiztos győzelemre mindenképpen építhetünk" - nyilatkozat Bánhidi Bence, a hazaiak játékosa a pickhandball.hu portálnak.

Hiányzók terén nincs túl sok változás a hazaiaknál, Mikler és Stepancic régóta maródi, míg Martins, Mackovsek (ő a celjei ütközetet is) és Radivojevics kihagyta a hétvégi bajnokit, utóbbi kettő kisebb sérülés miatt, de minden bizonnyal mindhármójukra számíthat a szakmai stáb szerdán.

Ami a vendégeket illeti, a lengyelek parádés formában várják a hétközi ütközetet, zsinórban 11 sikerrel (!) a hátuk mögött utaznak a Tisza-partjára. A honi bajnokságukban 12/12-vel állnak, ráadásul pénteken, az Ostrow Wielkopolski otthonában aratták a szezon legnagyobb sikerét, ugyanis 22 góllal (!), 45-23-ra tudtak nyerni. Azt megelőzően viszont megszenvedtek Norvégiában, mivel csak egy találattal, 27-26-ra tudtak győzni az Elverum ellen úgy, hogy a győztest gólt egy perccel a mérkőzés vége előtt szerezték. Azon sikernek köszönhetően pedig tovább tapadnak a Barcelonára, egypontos a lemaradásuk a katalán sztárcsapattal szemben.

A közelmúltban egyébként nem tudott mindenkit bevetni Talant Dujsebajev mester, Kounkoud biztos, hogy nem játszik Szegeden, míg Alex Dujsebajev, Moryto és Karacic is betegséggel bajlódott, de ők lassan teljesen egészségesek, így minden bizonnyal játszanak a Pick Arénában.


     ⭐️⭐️⭐️

35.000 HUF értékű első befizetési bónusz

KÉREM A BÓNUSZT

Mire érdemes fogadni?

A felek kinti meccsét a Kielce 37-30-ra megnyerte, de akkor például a szegedieknél Bánhidi és Frimmel sem játszott, ami komoly hátrányt jelentett a magyar csapat számára. Most viszont ott lesz az előbb említett két játékos a pályán, továbbá a Pick játszik otthoni környezetében, s ha az Elverum is tudott nehéz pillanatokat okozni a lengyeleknek, akkor a szegediek miért ne tudnának?

Ha keveset hibáznak Juan Carlos Pastorék, s jól rendeződnek vissza (hatalmas iram várható), akkor bizony egy szoros mérkőzést is összehozhatnak hétközben. Ha pedig így lesz, akkor jó esélyük van arra, hogy a bukmékerek által meghatározott hendikephatáron belül maradjanak, továbbá ne szakadjon ki a gólzsák. Ezek kombinációját, vagyis a Szeged +2,5-ös hendikepet, illetve a 64,5-nél kevesebb találatot bő háromszoros szorzón kínálja partnerirodánk, amit érdemes lehet megpróbálni.

{"headTitle":"Pick Szeged - Lomza Kielce","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-12-07 18:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Pick Szeged +2,5 és 64,5 gól alatt ","odds":"3.34","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}