Női kézi BL

Ezt néztük ki a Fradi BL-odavágójára

Elek Gábor lányai a Buducsnoszt otthonába lesznek hivatalosak szombaton, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének odavágóján.

Szombaton megkezdődik a női kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntője, amelyben egy magyar csapat, nevezetesen a Ferencváros is érdekelt lesz (a Győr a negyeddöntőben kapcsolódik majd be). A zöld-fehérek pedig a Buducsnoszt otthonában vívják meg az odavágót, ahol a bukmékerek szerint esélyesnek számítanak, hiszen sikerükre átlagosan 1.47-szeres szorzón lehet fogadni háromesélyben.

Mire megy az FTC Montenegróban? - Fotó: fradi.hu

Csapathírek

A Siófok (35-29) után a Vác együttesét (30-21) is legyőzte a Ferencváros a kéthetes szünetet követően, vagyis egyrészt őrzi második helyét a Győr mögött az NB I-ben (vesztett pontok tekintetében egál az állás), másrészt mondhatni jó formában várja a Buducsnoszt elleni odavágót. 

A Balaton-partiak ellen még nem, a Dunakanyar-beliek ellen viszont már nagyjából jól működött Elek Gáborék védekezése, ami egyébként a hétvégi BL-meccsen is kulcs lehet a jó eredmény eléréséhez. Janurik Kinga parádézott a kapuban, viszont nem árt megemlíteni, hogy a mester elmondása szerint nagy problémákkal küzdenek, hiszen amellett, hogy a szokásos kimaradókra (Béatrice Edwige, Kármán Luca, Kovács Anett) nem számíthatott, Dragana Cvijicsre sérülés, míg Andrea Lekicsre betegség miatt nem szerepelt hét közben, ugyanakkor a többi kulcsjátékosát az eredményalakulása végett tudta némileg pihentetni.

Kattints a képre a részletekért

A montenegróiak az ötödik helyen végeztek a nem túl acélos csoportjukban (a Fradi a negyedik helyen zárt az övében), de összességében nem sok vizet zavartak a nyolcasban, hiszen a kötelező sikerek (Storhamar, Lokomotíva Zagreb, Kastamonu - a török elleni visszavágót, az utolsó körben játék nélkül húzták be) mellett mindössze egy bravúr pontot tudtak csinálni, még október közepén, amikor is a Rapid Bukaresttel ikszeltek hazai pályán. Habár az FTC mindössze két ponttal szerzett többet, mint szombati riválisa a csoportkörben, egy sokkal erősebb nyolcasban kellett helyt állnia, s több jó eredményt is elért.

A hazaiak egyébként a Krim Ljubljana elleni közös edzésekkel és edzőmérkőzésekkel készültek a Ferencváros elleni odavágóra, amelyet a Bemax Aréna elfoglaltsága miatt a Moracsa Sportközpontban vívnak meg, amelybe egyébiránt ingyenes lesz a belépés, vagyis biztos, hogy rengetegen biztatják majd a Buducsnoszt együttesét.


       ⭐️⭐️⭐️⭐️

Akár 52. 000 HUF üdvözlő bónusz 

KÉREM A BÓNUSZT

Mire érdemes fogadni?

A felek a tavalyi szezonban találkoztak legutóbb, akkor a csoportkörben, s a Ferencváros oda-vissza négy góllal verte a montenegróiakat (kint 30-26-ra, itthon 26-22-re). Azóta mindkét félnél történtek változások, s talán a balkániak Győr elleni, idei csatáiból lehet kiindulni.

Az ETO hazai pályán 32-19-re verte a Buducsnosztot, idegenben viszont megszenvedett vele, mivel csak 25-23-ra tudott győzni ellen. Igaz, utóbbi eredmény annak volt köszönhető, hogy a győriek beestek arra a meccsre az akkori időjárási körülmények miatt, még a kezdést is eltolták két órával, s mivel nem érkezett meg a szerelésük a montenegróiaktól kaptak kölcsönszerelést.

A hazai pálya előnye mellett még az is a podgoricaiak mellett szólhat, hogy abszolút teher nélkül léphetnek pályára, hiszen egyértelműen az FTC ennek a párharcnak az esélyese. Mindemellett ugye a magyar csapatnál komoly hiányzók (a montenegróiak legutóbbi BL-meccsét Ivana Godec és Katarina Dzaferovics hagyta ki a mondhatni fontosabb játékosok közül) is lehetnek szombaton, így pedig akár egy szoros mérkőzés is kikerekedhet a történetből.

Azonban kimenetelre nem fogadnánk, mivel a háromesélyes és a hendikepes határok is jól vannak belőve, így a gólok irányába mennénk el. Szoros ütközet várható, továbbá a párharc első meccséről beszélünk, extra kockázatot egyik félnek sem kell még vállalnia, továbbá mivel mindkét fél borítékolható, hogy odateszi magát a védekezésben, így szerintünk nem kellene, hogy sok gólt hozzon ez a meccs. Emiatt az egál line-on, vagyis az 53,5-ös határon mi az undert preferáljuk, vagyis arra fogadunk, hogy maximum 53 találat születik a találkozón.

{"headTitle":"Buducsnoszt - Ferencváros","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2023-03-18 16:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Összesített: 53.5 alatt","odds":"1.77","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"ivibet"}]}