Férfi kézi-BL

Ezt várjuk mi a Szeged és a Veszprém első BL-csatájától!

Két tippünk is van a felek Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének odavágójára!

Szerdán megkezdődnek a nyolcaddöntők a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, a találkozók közül pedig a magyar kézilabda szeretők számára egyértelműen a Szeged-Veszprém csörte emelkedik ki! Az odavágónak egyébként a bakonyaiak az esélyesei, legalább is a bukmékerek szerint, akik átlagosan 1.71-szeres szorzón mérik a "V"-t háromesélyben.

Mire megy egymással a két magyar sztárcsapat? - Fotó: pickhandball.hu

Csapathírek

A barcelonai vereségét (25-35) követően öt tétmeccsen maradt veretlen a Szeged együttese, vagyis e tekintetben jó passzban várja a hétközi találkozót. Igaz, a Nantes együttesét leszámítva (28-28-ra végzett ellene az utolsó BL-csoportmeccsén hazai pályán, s végül a hatodik helyen végzett a nyolcasban), nem játszott túlságosan acélos csapatokkal, ráadásul a Balatonfüredet idegenben mindössze eggyel (25-24), míg a Ferencvárost szombaton néggyel (37-33) tudta lenyomni a fővárosban (rajtuk kívül pedig a Dabast 42-32-re, míg a "kisebbik" veszprémi alakulatot 41-28-ra verte, utóbbi a Magyar Kupa keretén belül).

A BL-ben egyébként felemásan teljesítettek hazai pályán Juan Carlos Pastorék, de azt ki kell emelni, hogy a világbajnokságot követően formába lendültek, főleg otthoni környezetükben, ahol a Kielt lenyomták (36-33), míg ahogy fentebb is említettük, a franciákkal ikszeltek (a Barcelonától és az Aalborgtól idegenben kaptak ki).

Ami a hiányzóikat illeti, a hétvégén Miguel Martins, Matej Gaber és Bánhidi Bence sem lépett pályára, míg Mikler Roland pihenőt kapott, de szerdán utóbbira már számíthat a spanyol tréner.

"Nyernünk kell, ez a legfontosabb, persze, ha lehet, minél több góllal. Ismerjük a Veszprémet, kiváló csapat, így a győzelem megszerzése is elképesztően nehéz lesz, a nagyobb előny kiharcolása pedig még annál is nehezebb. A lehető legjobb pozíciót kell elérnünk a visszavágó előtt" - nyilatkozta Sebastian Frimmel a pickhandball.hu-nak.

22bet

A vendégek is nagyjából hasonló formában vannak, annyi különbséggel, hogy a párizsi zakójukat (35-37, s így végül a harmadik helyen zártak a csoportban) követően háromszor tudtak nyerni. Tatabányán megszenvedtek a veszprémiek, csak egy találattal bizonyultak jobbnak (28-27), míg a Gyöngyöst hazai pályán az MK-ban (43-30), majd idegenben az NB I-ben (38-29) is lesimázták. Így előbbi sorozatban a legjobb négy közé jutottak (holtversenyben a Szegeddel), míg a bajnokságot vesztett pontok tekintetében két egységgel vezetik a Pick előtt.

Azonban ellentétes utat jár be a Veszprém a Szegeddel, már, ami a BL-szereplést illeti a vb-t követően, hiszen a GOG, a Magdeburg és PSG csapataitól is kikapott, s mindössze a Portót sikerült éppenhogy legyőznie (32-30-ra) a sorozatban 2023-ban.

A veszprémiek legutóbbi bajnokiját a súlyos térdsérülésből lábadozó Yahia Omar és a hónap elején kéztörtést szenvedő Vladimir Cupara hagyta, akik ezúttal sem állnak Momir Ilics vezetőedző rendelkezésére.

"A kulcs mindig ugyanaz, a kézilabdában az alapokat kell uralni, ha dominálod a védekezést, akkor tudsz közé tenni. Szóval nagyon, nagyon keményen kell küzdenünk védekezésben és azután jöhetnek a védések a kapuból, aztán rohanunk, ahogy csak bírunk. Ez lehet a kulcs, hogy uraljuk a játékot, mert ők egy jó csapat, jól játszanak felállt fal ellen, jól használják a beállót, ezt kell megállítanunk. Szeretnénk győzelemmel visszatérni Veszprémbe" - mondta Nedim Remili a handballveszprem.hu-nak.


     ⭐️⭐️⭐️

35.000 HUF értékű első befizetési bónusz

KÉREM A BÓNUSZT

Mire érdemes fogadni?

A felek mostani találkozója, vagyis a 185. egymás elleni tétmérkőzésük, lesz az első, amelyet a BL-ben vívnak meg egymás ellen. Idén egyébként egyszer már farkasszemet néztek, októberben a Veszprém hazai pályán 31-26-ra tudott nyerni a Szeged ellen.

Azóta sok víz lefolyt a Tiszán, azonban az utóbbi hetek eredményei alapján elmondható, hogy a bakonyiak a BL-csoportkör végére kisebb gödörbe kerültek, míg a szegediek feljövőben vannak. Mindemellett pedig ugye hazai pályán játszhatnak, méghozzá telt ház előtt (már a múlt héten elkelt minden jegy a találkozóra), vagyis jobb pozícióból várják a találkozót.

Azonban egy ilyen horderejű meccsen nem tippelnénk győztesre, ráadásul ugye egy visszavágót is rendeznek a jövő héten, s mindkét fél arra törekszik majd most szerdán, hogy kedvező helyzetből várja a veszprémi találkozót. Avagy minden bizonnyal sok erőt fejtenek majd ki a felek a védekezésre, így van esély rá, hogy 61 gól alatt (ázsiai gólok) maradjanak.

Ezen tippünk mellett pedig egy gólszerzős tippünk is van (még, akkor is, ha kevés találatot várunk), méghozzá az, hogy Rosta Miklós legalább négyszer betalál. A szegedieknél egy ideje ugye beállós gondjai vannak, ezen a poszton csak Rosta vethető be lényegében (Gaber és Bánhidi sérült), vagyis könnyedén szerezhet négy találatot (az ősszel a nyolcadik percben kiállították Veszprémben, előtte viszont hatszor talált be, s az ő utolsó másodperces találatának köszönhetően lettek bajnokok a szegediek júniusban), mint ahogy például a Nantes ellen is tette.

{"headTitle":"Pick Szeged - Telekom Veszprém","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2023-03-22 18:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"61 gól alatt (ázsiai gólok)","odds":"1.79","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Rosta Miklós góljai 3,5 felett","odds":"1.668","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}