Női kézi BL

Világszenzáció kapujában a Ferencváros - tippek a BL-döntőre

21 év után játszhat ismét Bajnokok Ligája döntőt a Ferencváros női kézilabda-csapata!

Hihetetlen bravúrt hajtott ismét végre a Ferencváros női kézilabda-csapata, hiszen 21 év után jutott újfent a Bajnokok Ligája döntőjébe, méghozzá teljesen esélytelenként, mínusz ötről fordítva, egy utolsómásodperces góllal a dán Esbjerg ellen!

A fináléban sem lesz könnyebb dolga Elek Gáboréknak, a zöld-fehérekre ugyanis a Győrt kiejtő, elmúlt két kiírást egyaránt megnyerő Vipers Kristiansand vár. A fogadóirodák ezúttal sem a Fradit pártolják, a norvégokra ugyanis háromesélyben átlagosan mindössze 1.27-szeres pénzért lehet fogadni...

Összejön a hihetetlen bravúr a Fradinak? - Fotó: MTI

Csapathírek

Összeszedetten kezdett az FTC az Esbjerg ellen, a 26. percig remekül tartotta magát, azonban az első játékrész végét nagyon elrontotta, így végül a dánok négygólos előnnyel (13-17) mehettek pihenőre.

A második felvonás elején visszazárkózott a magyar együttes, sőt a 43. percben egyenlítenie is sikerült (21-21). Ekkortájt magyar kiállítások borzolták a kedélyeket, de az Esbjerg nem tudott meglépni, mert amíg az első félidőben Bíró Blanka, a másodikban Janurik Kinga segítette kapusbravúrokkal a magyar együttest.

Az 54. percben, a kilencedik minutum után, szerezte meg ismét a vezetést a Ferencváros (27-26), majd két találattal is elhúzott. A hangulat egyre jobban fokozódott a lelátón és a pályán is, a dánoknak sikerült egyenlíteniük, de a meccs utolsó támadása a Fradié volt, a rendkívül taktikus akció végén pedig Emily Bölk megszerezte a győzelmet érő gólt (30-29)!

A magyar csapatból Cirjenics-Kovacsics Anikó, Béatrice Edwige, Kovács Anett és Kármán Luca maradt ki ezúttal is.

bet365

A Vipers a korábbi elődöntőt játszotta, méghozzá a Győr ellen, s bebizonyította, hogy miért nyerte meg a legutóbbi két kiírást. Ugyanis az első pár percet leszámítva végig a norvégok vezettek, s az történt a pályán, amit szerettek volna.

Mindezt jól példázza, hogy a 11. percben már 9-5-re mentek, amikor Ambros Martínnak már időt kellett kérnie, s ezt követően sem történt változás a játékképében. A krstiansandi alakulat gyors és pontos támadásbefejezéseivel tartotta a különbséget, a szünetre pedig ötgólos előnnyel vonulhatott (23-18).

A fordulást követően ugyan lassult a játék, így a skandinávok nem tudtak gyors gólokat szerezni, az ETO közelebb lépett hozzájuk (29-26). A záró öt percben a Győr nem engedte ellépni riválisát, így kiélezett végjátékot láthattunk, ahol az utolsó percre a kisalföldiek egygólosra faragták hátrányukat, azonban a Vipers ismét be tudott találni, így végül kettővel nyert (37-35).

A norvégoknál Martine Karigstad Andersen, Tonje Refsnes, Nerea Pena, Vilde Kaurin Jonassen, Marta Tomac, Hanna Maria Yttereng és Ana Debelic hiányzott.


      ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

15.000 HUF fogadási kredit

KÉREM A BÓNUSZT

Mire érdemes fogadni?

Elek Gábor vezetőedző a szombati mérkőzést követően úgy fogalmazott, történelmi tettet hajtottak végre. Hangsúlyozta, úgy érezték, mintha hazai pályán játszanának.

"Nem tudom szavakba önteni azt a boldogságot, amit most érzünk. Az otthonunktól mindössze három háztömbnyire vagyunk, úgyhogy itt lenni olyan, mint egy megvalósult álom. Csoda volt ez a győzelem" - nyilatkozta.

A finálé kapcsán megjegyezte, újra össze kell szedniük magukat, feltöltődni és a döntőre koncentrálni, mert talán újabb csodát tehetnek 10 ezer szurkolójuk előtt a Vipers ellen.

S, hogy miért fontos utóbbit kiemelni? Nos, a szombati találkozókon 20.022 volt a hivatalos nézőszám, amely új világcsúcs női kézilabda mérkőzésen, s a Fradi-tábor tényleg hazai pályát csinált az MVM Dome-ból, amikor gyengébben muzsikáltak a ferencvárosiak, egyértelműen átlendítették őket a holtponton.

Ettől független tény, a Vipers ennek a döntőnek a toronymagas esélyese (még akkor is, ha októberben, Érden 26-26-ra végeztek a felek, míg januárban a Kristiansand mindössze egy találattal, 27-26-ra tudott nyerni hazai pályán a Fradi ellen, mindemellett ugye picivel többet is pihent a mindent eldöntő napra), avagy nagy esélye van rá, hogy triplázzon, míg az FTC-nek, hogy 1971 és 2002 után a harmadik BL-döntőjét is elveszítse. Azonban kimenetelre és gólokra nem fogadnánk, hanem inkább két játékos találataira.

A Ferencvárosnál Angela Malesteintől várják a legtöbb találatot, a bukmékerek 7,5-nél húzták meg a határt köszönhetően a szombati hét, illetve a Metz elleni nyolc és hét találatának. Most is benne van a pakliban a rengeteg gól tőle, de borítékolható, hogy a norvégok készülnek majd ellen, így pedig szerintünk a holland szélső ezt a határt ebben a fináléban nem ugorja meg.

A norvégoknál viszont Jamina Roberts az 5,5-ös linet megugorhatja, hiszen szombaton úgy ment át a győri védőfalon, mint kés a vajon (végül nyolcszor talált be), amely, nem megbántva a ferencvárosiakat, de papíron jobb, mint a IX. kerületiek fala. S mivel szeret is kísérletezni, így van potenciál az overben ezen a line-on.

{"headTitle":"Kristiansand - Ferencváros","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2023-06-04 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Angela Malestein góljai 7,5 alatt","odds":"1.72","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Jamina Roberts góljai 5,5 felett","odds":"1.72","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}